Ponedjeljak, 17 Siječanj 2022 16:22

Preminuo je Davor Gjivoje; gradonačelnik Franković uputio obitelji sućut

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i Davor Gjivoje Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i Davor Gjivoje Foto: Grad Dubrovnik

Davor Givo Gjivoje preminuo je u 82. godini života vijest je koja je stigla danas iz daleke Amerike. Davor Gjivoje bio je priznati turistički stručnjak, jedan od najzaslužnijih za stvaranje nekad moćnog Atlasa, „doveo” je u tadašnju državu i American Express karticu, pomogao je stvaranju Folklornog ansambla Linđo, a radeći u Sjedinjenim Američkim Državama nije prestao pomagati Gradu i potrebitim Dubrovčanima.

Uz odlazak Davora Gjivoja obitelji je sućut uputio danas i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

„Poštovana obitelji, s tugom smo primili vijest o odlasku gospara Davora i dozvolite da Vam u ovim teškim trenucima, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika, izrazim duboku i iskrenu sućut.
 
Gospar Davor zauvijek je rodni i voljeni Dubrovnik zadužio svojim brojnim profesionalnim zaslugama i s pravom ga zovemo ocem suvremenog dubrovačkog turizma. Njegov doprinos po mnogočemu je bio inovativan i revolucionaran, a između ostalog, očituje se u razvoju Atlasa, realizaciji ideje dubrovačke žičare, a kasnije i u privlačenju vodećih svjetskih hotelskih grupacija u Dubrovnik. Upravo za značajan doprinos u razvoju turističkog gospodarstva i promociji Dubrovnika u svijetu Grad Dubrovnik dodijelio mi je nagradu za životno djelo.
 
Iako je svoju poslovnu i akademsku karijeru nastavio stvarati u Sjedinjenim Američkim Državama, srcem nikada nije napustio svoj rodni grad, uvijek mu se rado vraćao i uživao u njegovim čarima. Dubrovniku je nastavio pomagati svojim stručnim angažmanom, ali i kao istaknuti predstavnik i počasni predsjednik Kluba Dubrovčana u New Yorku.
 
Hvala mu na svemu. Njegov Grad će ga uvijek pamtiti.” - napisao je u brzojavu sućuti gradonačelnik Franković.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019