Srijeda, 28 Veljača 2024 20:28

PREDSJEDNIK ZASTUPNIČKOG DOMA ČILEA NA PRIMANJU U GRADU DUBROVNIKU

PREDSJEDNIK ZASTUPNIČKOG DOMA ČILEA NA PRIMANJU U GRADU DUBROVNIKU Foto: Grad Dubrovnik

Za predsjednika Zastupničkog doma Republike Čile Ricarda Cifuentesa Lilla s izaslanstvom, u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, danas poslijepodne upriličen je prijem u gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika. Primio ga je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.
 
Predsjednik Zastupničkog doma Ricardo Cifuentesa izrazio je osobito oduševljenje čistoćom grada, sigurnosti i očuvanosti spomeničke baštine te razvojem turizmom, a gradonačelnik Franković informirao ga je o mjerama Respect the City projekta, čijom provedbom Dubrovnik danas zauzima jedno od vodećih mjesta u održivom turizmu u svijetu.
 
Gradonačelnik je goste upoznao s bogatom poviješću grada od Dubrovačke Republike do ratnih stradanja 90-ih godina te suvremenim Dubrovnikom i turističkim uspjesima. Istaknuta je i povezanost Hrvatske i Čilea, u kojem živi više od 200 000 hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka, a koji su dali značajan obol razvoju i napretku zemlje. Članovi izaslanstva, među kojima i oni s hrvatskim korijenima, istaknuli su želju i dalje stvarati veze između dvije zemlje.
 
Uz predsjednika Zastupničkog doma Cifuentesa na sastanku u Gradu Dubrovniku bili su i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Čile - Hrvatska u Zastupničkom domu Sofía Cid Versalovic, zastupnice i zastupnici Vlado Mirosevic Verdugo, Catalina Del Real Mihovilovic, Pamela Jiles Moreno, Raúl Leiva Carvajal, glavni tajnik Zastupničkog doma Miguel Landeros Perkic te Nj. E. g. Cristian Streeter, veleposlanik Republike Čile u Republici Hrvatskoj.
 
Susretu s čileanskom delegacijom uz gradonačelnika Frankovića prisustvovali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, gradska vijećnica i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Katarina Doršner i pročelnica Odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin.

dpp