Utorak, 02 Svibanj 2023 19:56

Predsjednik Milanović neće biti pozvan na Dan Županije dubrovačko - neretvanske

Piše:
Župan Nikola Dobroslavić i predsjednik RH Zoran Milanović Župan Nikola Dobroslavić i predsjednik RH Zoran Milanović Foto: dpp i Ured predsjednika

Nakon što nije bio pozvan na 30. obljetnicu oslobođenja dubrovačkog područja, predsjednik Zoran Milanović neće biti pozvan na proslavu Dana Županije koja se obilježava 12. svibnja. Naime, odgovarajući na pitanje vijećnika Iva Karamatića (SDP) hoće li pozvati predsjednika, župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić istaknuo je kako ne postoji obveza Županije da nekoga poziva na svoje proslave.

- Predsjednika države uvažavamo i poštujemo kao funkciju predsjednika, ali nigdje ne postoji obveza Županije da poziva bilo koga na županijska događanja i nećemo ni ovaj put pozvati predsjednika. - kazao je Dobroslavić te objasnio zašto Milanovića neće pozvati na proslavu uz Dan Županije.

- Razlozi koji su vrijedili kad ga nismo pozvali prošli put vrijede i dalje jer su njegovi nastupi isti i svode se na pravljenje štete državi i nećemo mu davati pozornicu za takve nastupe u Županiji. Tako ćemo se postavljati dok predsjednik ne bude drukčije nastupao, dok se ne drži Ustava prema kojemu je funkcija predsjednika države nestranačka funkcija koja pridonosi koheziji u društvu, stabilnom i urednom funkcioniranju države, on to, nažalost, ne radi. - rekao je župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić.

Vijećnik Karamatić odgovorio mu je kako Županija nije njegova politička prćija.

- Ovo nije vaša politička prćija! Mislim da bi Milanoviću bilo ispod časti da sjedi pored vas. - kazao je vijećnik Ivo Karamatić (SDP).