Petak, 23 Prosinac 2022 13:57

Policija uhvatila mladiće koji su prodavali drogu maloljetnicima u Konavlima i Cavtatu

Piše:
Na meti su im bili maloljetnici Na meti su im bili maloljetnici Foto: Arhiva DPP

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvojica mladića, od kojih je jedan maloljetnik, a drugi 21-godišnjak, sumnjiče se za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 21-godišnjak od svibnja do studenoga ove godine na području Dubrovnika i Cavtata u više navrata četvorici maloljetnih osoba prodavao marihuanu i halucinogene gljive, a jednog od njih je poticao da pronađe kupca za prodaju veće količine marihuane.

Pretragom stana kojeg koristi pronađena je, i uz potvrdu oduzeta, mrvilica i staklenka s tragovima marihuane.

Maloljetnik se sumnjiči da je u istom vremenskom razdoblju, također na području Dubrovnika i Cavtata, u najmanje 15 navrata većem broju maloljetnih osoba prodavao amfetamin, ecstasy i marihuanu.

Osim toga, kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako je spomenuti maloljetnik većem boju osoba starosti 15, 16 i 17 godina davao na trošenje marihuanu, amfetamin i ecstasy.

Pretragom stana kojeg koristi od maloljetnika je oduzeta manja količina marihuane, halucinogenih gljiva i ecstasy. Osumnjičeni dvojac je, uz kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku.

dpp