Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 17 Kolovoz 2022 20:15

Piromanu koji je podmetnuo tri požara u Mokošici određen istražni zatvor

Tri lokacije požara u Novoj Mokošici Tri lokacije požara u Novoj Mokošici Foto: dpp/arhiva

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, određen je jednosmjeečni istražni zatvor 28 - godišnjaku osumnjičenom da je u tri navrata, od 5. do 7. srpnja, izazvao požare u Rijeci dubrovačkoj, u Novoj Mokošici, navodi danas ŽDO Dubrovnik.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak u tri navrata, između 5. srpnja 2022. i 7. srpnja 2022., na predjelu Nove Mokošice i mjesta Donje Obuljeno, na području grada Dubrovnika, dolazio do terena obraslog niskim raslinjem i suhom travom te zapalio suhu travu pa je došlo do požara čije je širenje u sva tri slučaja spriječeno intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik, iako je prijetila opasnost da požari zahvate obiteljske kuće, parkirana vozila i gospodarske objekte.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon ispitivanja, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je prihvatio navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor na temelju navedene zakonske odredbe." - piše u priopćenju.

md