Subota, 29 Listopad 2022 19:09

Petrunjela Pavić prvakinja Europe

Petrunjela Pavić na pobjedničkom postolju Petrunjela Pavić na pobjedničkom postolju Foto: HJS

Dubrovačka judašica Petrunjela Pavić prvakinja je Europe u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 78 kilograma. U finalnoj borbi na prvenstvu koje se održava u Sarajevu 21 – godišnja Dubrovkinja pobijedila je Njemicu Leu Shmidt.

Nakon prošlogodišnjeg finala u Mađarskoj kada je osvojila srebro, a sada za iskustvo bogatija, danas Petrunjeli Pavić nitko nije mogao uzeti ono po što je došla, a to je zlatna medalja.

- Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje. Po zlato sam išla tako da mi je drago da napokon mogu staviti zlatnu medalju u džep i skinuti to s „to do“ liste. - rekla je Petrunjela.

petrunjelapavic291022 3

Prokomentirala je i prošlogodišnje srebro, odnosno izlazak pred finalnu borbu:

- Samo sam se nadala da neće biti kao prošle godine, da odem još jednu stepenicu gore i da zatvorim mlađe seniorsku karijeru s Europskom titulom i da mogu ići dalje. Nema previše odmora, već me idući tjedan očekuje IJF Grand Slam u Bakuu (AZE), pa će nakon toga uslijediti manja pauza. Možda danas bude malo slavlje, ipak je danas u Sarajevo došlo puno mojih prijatelja koji su me bodrili cijeli dan, vidjet ćemo ili ovdje ili doma u Dubrovniku. - rekla je.

Pokazala je sigurnost već od samog početka natjecanja kroz eliminacijske borbe. Nakon što je kao jedna od nositeljica u prvom kolu bila slobodna u drugom čekala ju je neugodna Ukrajinka Yuliia Kurchenko s kojom je borba otišla u golden score. Odlično postavljena taktika donosi joj taj zlatni bod nakon samo deset sekundi produžetaka.

Četvrtfinalnu borbu nakon nešto manje od tri minute pobjeđuje Christinu Heck iz Nizozemske, a posljednja stanica do finala bila joj je predstavnica Francuske Liz Ngelebey, ali je Petrunjela od samog početka kontrolirala borbu te Francuskinji nije ostavila previše prostora za bilo kakav manevar.

dpp