Četvrtak, 11 Veljača 2021 14:09

Ovako bi trebala izgledati zgrada ispod Villa Palme koja je izazvala prijepore

Piše:

Zgrada koja će se graditi na negdašnjem zemljištu Zaklade Mihanović, između Puta Republike i Ulice dsr. Ante Starčevića, navodno će raspolagati sa 100 apartmana i deset „penthousea”, ma što god to bilo kod ovakvog tipa zgrade, te podzemnom garažom s 320 mjesta, a Dubrovnikpress.hr prvi donosi kako bi ta zgrada, koja je izazvala prijepore, uopće trebala izgledati.

Da će na tom zemljištu biti izgrađena zgrada portal Dubrovnikpress.hr pisao je još u veljači 2019. Naime, na tri čestice zemljišta koje je bilo u vlasništvu Zaklade Mihanović još 2018. uknjižila se tvrtka čiji je osnivač Mario Slezak. Zaklada je uknjižila založno pravo radi osiguranja novčane tražbine od 1,92 milijuna eura, a po sporazumu solemiziranom po javnom bilježniku Luci Bronzan za korist Zaklade. Zgradu na parceli ispod Vila Palme gradit će tvrtka Laus centar čiji su osnivači braća Mario i Nino Slezak, Tibor Mladinić i Mato Bračić.

Dok Laus centar čeka ishodovanje građevinske dozvole temeljem koje će započeti izgradnju zgrade, Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici stazu koja prolazi preko parcele u vlasništvu Slezaka proglasilo javnim dobrom nakon čega invetitor spornu stazu srušio. Grad je pokrenuo postupak knjiženja sporne staze u svoje vlasništvo, dok iz Laus centra tvrde da je staza njihovo vlasništvo odnosno da je sastavni dio parcele na kojoj se spremaju započeti gradnju.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019