Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 09:56

Osam kršenja mjera samoizolacije u zadnja 24 sata

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom (oba utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o po jednoj osobi iz Dubrovnika i Konavala. Zaražena je jedna muška i jedna ženska osoba, jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađeno je 38 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 41 371 uzorak. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

Oporavile su se 24 osobe: devet iz Dubrovnika, šest iz Konavala, pet iz Dubrovačkog primorja, tri iz Ploča i jedna iz Metkovića.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 33 osobe pozitivne na koronavirus. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb. U samoizolaciji su 643 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (sedam kršenja utvrđeno na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 347 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp