Ispiši ovu stranicu
Subota, 12 Prosinac 2020 16:07

Organizatori poslovnih putovanja vjeruju u oporavak tržišta u svibnju

Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je kongresnu ponudu na jednom od najvažnijih kongresnih sajmova IBTM - u, koji se, u organizaciji Reed Travel Exhibitions, ovog puta održao u virtualnom izdanju, od 8. do 10. prosinca.

Tijekom trodnevnog sajma organizatori poslovnih putovanja te predstavnici korporacija i asocijacija su održali virtualne sastanke s izlagačima, od kongresnih ureda do specijaliziranih agencija DMC - eva, s kongresnim centrima, hotelijerima i ostalim pružateljima usluga u MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events) segmentu.

Uz unaprijed dogovorene sastanke, koji su se održavali u širokom vremenskom rasponu zbog vremenskih razlika sudionika sastanaka, na IBTM - u su bila organizirana brojna predavanja i edukacije, koji se većinom bave pitanjima povratka MICE - a nakon korona krize i promjenama koje će se zasigurno dogoditi u ovom sektoru. Fokus je na temama s kojima se trenutno suočava „meetings“ industrija, kao što su tehnologije, krizni management, održivi razvoj, budući trendovi itd.

Kongresni ured TZ grada Dubrovnika je i ove godine bio sudionik na preko trideset sastanaka s organizatorima poslovnih putovanja iz cijelog svijeta, od Europe, SAD - a, Kanade, Australije, Rusije, Koreje. Održan je sastanak i s predstavnicima AMWAY Korea vezano za veliki „incentive” koji je zbog nemogućnosti izvedbe u 2020. prebačen za 2023. godinu.

Iako su mnoge zemlje pod sličnim mjerama uvjetovanih pandemijom COVID - 19, ipak postoji optimizam vezano za uvođenje cjepiva i moguće skoro popuštanje restrikcija. Manji poslovni skupovi se za drugi dio 2021. godine na dalekim tržištima planiraju većinom lokalno, ali i određeni dio planira se održati i u Europi.

Organizatori poslovnih putovanja iz Europe također vjeruju da je moguća realizacija planiranih skupova u drugom dijelu godine te polažu nade u pokretanje turističkih putovanja već od svibnja 2021.

dpp