laus banner 2021 2

Subota, 10 Travanj 2021 11:03

Općini Župa dubrovačka odobrena bespovratna sredstva za mobilno reciklažno dvorište

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja potvrdilo je da projektni prijedlog Općine Župa dubrovačka za 'nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje EU sredstvima. Sukladno tome, Općini Župa dubrovačka su za realizaciju ovog projekta odobrena bespovratna sredstva u iznosu od oko 150 tisuća kuna.

„Ovaj vrijedan projekt financiran EU sredstvima pomoći će osigurati uslugu zbrinjavanja posebnih vrsta otpada cjelokupnom stanovništvu s područja Općine, a do izgradnje reciklažnog dvorišta.” - navode u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

Općina Župa dubrovačka osigurala je inače financijska sredstva za kupnju zemljišta potrebnog za realizaciju projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Čibači.

„Kroz postupak izrade Izmjene i dopune Prostornog Plana, koji je u tijeku, točno će se definirati zone te uvjeti i način gradnje reciklažnog dvorišta, nakon čega se planira izrada projektne dokumentacije, ishođenje građevinske dozvole te apliciranje za sredstva EU fondova za izgradnju istog. Mobilno reciklažno dvorište ostat će na raspolaganju stanovništvu udaljenih naselja i nakon stavljanja u funkciju novoizgrađenog reciklažnog dvorišta.” - piše u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020