Srijeda, 30 Prosinac 2020 12:52

Općina Župa dubrovačka osigurala 150 tisuća kuna za stradale u potresu

Nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju čelnici jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske organizirali su se u skupljanju pomoći za stradalo stanovništvo. Tako je i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli u suglasju s vijećnicima Općinskog vijeća osigurao 150 tisuća kuna pomoći za stradala područja. Na raspolaganje se, kazao je Nardelli stavio i DVD Župe dubrovačke.

- Još od jučer u kontaktu smo sa županom Sisačko-moslovačke županije i gradonačelnikom grada Gline i situacija nije dobra, samo na području Gline stradalo je preko 90 posto kuća. Nama je nažalost još od rata poznat osjećaj gubljenja vlastitog doma te zaista suosjećamo sa svim ljudima koji su izgubili krov nad glavom. - kazao je Nardelli, naglasivši kako je Općina Župa dubrovačka osigurala dio sredstava za potresom stradalo područje.

- Sinoć sam kontaktirao sve vijećnike Općinskog vijeća te ćemo već danas elektronskom sjednicom kroz rebalans proračuna za početak osigurati 150 tisuća kuna za pomoć stradalim područjima, a u dogovoru sa županom Sisačko-moslavačke Županije uplatiti ćemo ga preko županije obzirom da je
pomoć potrebna i na području Gline, Petrinje i Siska. - rekao je Nardelli.

Istaknuo je kako su se na raspolaganje stavili i pripadnici župskog DVD-a, a spremnost pompći ugroženima iskazali su i brojni župski poduzetnici članovi tamošnjih udruga.

- Kompletan DVD Župa dubrovačka stavio se na raspolaganje županijskom zapovjedniku Stjepanu Simoviću za sve aktivnosti koje se ocijene potrebnima, a moram se zahvaliti i poduzetnicima Vicku Kristoviću - Ban promet, Ivici Kisiću - Obrt Car, Miroslavu Biondiću, Nikši Mandunu i Luku Miloslaviću koji su se već jučer stavili na raspolaganje zajedno sa svojom mehanizacijom i vozilima te izrazili spremnost odlaska na stradala područja kako bi pomogli u raščišćavanju bez ikakve naknade. - kazao je Nardelli.

- Zahvaljujem i svima ostalima koju su zvali i ponudili pomoć kao i svim udrugama i volonterima koji su počeli s prikupljanjem pomoći za stradala područja. U tu svrhu smo u dogovoru s ravnateljem Osnovne škole osigurali mjesto prihvata u zgradi stare škole na Kantulama, a Općina će svakako pomoći organizirati prijevoz prikupljenih potrepština do Gline, Petrinje i Siska, svakako u dogovoru sa stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. - rekao je Nardelli.

Istaknuo je kako se pomoć za stradalo stanovništvo Petrinje i okolnih područja prikuplja na više mjesta u Župi dubrovačkoj.

-Prema informacijama koje imam akcije prikupljanja potrepština organizirane su na više mjesta, volonteri u staroj školi, Nogometni klub Župa dubrovačka u svojim prostorima u Čibači, Dječji vrtić, Mjesni odbor Donji Brgat u domu na Donjem Brgatu, udruga Plat u Platu, mladež HDZ-a također u staroj školi na Kantulama. Općina podržava akcije na svim lokacijama i svakako stojimo na raspolaganju za sve organizacijske potrebe te naravno prijevoz. Sukladno današnjim saznanjima i uputama stožera civilne zaštite Sisačko-moslovačke županije zbog velikih količina već pristigle pomoći i nemogućnosti skladištenja iste, prijevoz prikupljenih potrepština osigurati ćemo u prvim danima sljedeće godine, sve prema dogovoru sa službama na terenu. - rekao je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019