Srijeda, 04 Siječanj 2023 19:12

Odvjetnik Dragičević: Sporazum s koncesionarom za parking ispred OB Dubrovnik nije postignut

Piše:
Od 1. siječnja cijena parkinga skočila je na jedan euro Od 1. siječnja cijena parkinga skočila je na jedan euro Foto: dpp

Situacija s parkingom ispred dubrovačke bolnice koji je poskupio s pet kuna na jedan euro trenutno nije posve jasna, jer iz Opće bolnice Dubrovnik, u čijem je vlasništvu zemljište na kojemu je uređen parking, poručuju da nikakav dogovor s tvrtkom Parking tim iz Rijeke, koja upravlja tim parkingom, nije postignut, a koncesionar tvrdi kako je Opća bolnica Dubrovnik prihvatila njihov prijedlog da parking bude jedan euro, te da je uskoro trebao uslijediti potpis novog koncesijskog ugovora.

Iz koncesionarske tvrtke Parking tim naveli su kako su tijekom prošle godine s Općom bolnicom Dubrovnik dogovarali uvjete sklapanja novog ugovora o zakupu zemljišta pri čemu im je zatraženo gotovo dvostruko povećanje iznosa zakupnine i to s 15.013,86 kuna na 28.500 kuna, te da su zbog toga oni bili primorani dignuti cijenu parkinga na jedan euro. Naveli su i kako su pregovarali s punomoćnikom Opće bolnice Dubrovnik odvjetnikom Mladenom Dragičevićem.

- Sporazum Opće bolnice Dubrovnik i Parking tima nije postignut. Ja kao odvjetnik mogu samo sudjelovati u pregovorima i prenositi stavove. Vlasnik, u ovom slučaju Opća bolnica Dubrovnik odlučuje s kime će i pod kojim uvjetima potpisati ugovor. - rekao je zagrebački odvjetnik rodom iz Dubrovnika Mladen Dragičević, napominjući također kako on više i nije zastupnik Opće bolnice Dubrovnik.