Petak, 01 Siječanj 2021 11:59

Nova 33 slučaja COVID-a

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, šest iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Korčule i Vele Luke, po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 14 osoba muškog spola i 19 osoba ženskog spola, a za njih 22 je utvrđena epidemiološka veza. U posljednja 24 sata obrađena su 203 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 238 uzoraka. - prvo je priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije u 2021. godini.

Oporavila se 21 osoba: Osam iz Metkovića, šest iz Dubrovnika, dvije iz Konavala te po jedna iz Kule Norinske, Lumbarde, Opuzena, Orebića i Župe dubrovačke. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 34 osobe pozitivne na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 633 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 150 slučajeva kršenja samoizolacije (29 na graničnim prijelazima), podaci su Stožera, a Dubrovnikpress.hr jutros je objavio podatke s kojima smo ušli u 2021. godinu.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp