Srijeda, 18 Svibanj 2022 13:52

Nije se ulagalo valjda otkad je izgrađeno naselje; gradonačelnik Franković najavio rekonstrukciju Ulice Vladka Mačeka

Piše:
Nije se ulagalo valjda otkad je izgrađeno naselje; gradonačelnik Franković najavio rekonstrukciju Ulice Vladka Mačeka Foto: dpp

U prvom mandatu gradonačelnika Mata Frankovića uspješno je realizirano nekoliko projekata sanacija ulica u različitim dijelovima Grada. Daljnju realizaciju tih projekata zaustavila je kriza izazvana pandemijom koronavirusa. No, kako se gradske financije zbog dobrog početka turističke predsezone polako oporavljaju, tako gradonačelnik Mato Franković najavljuje nastavak projekata koji su bili stavljeni na čekanje.

Jedan od takvih projekata je sanacija Ulice Vladka Mačeka, koja će, najavljuje gradonačelnik, uskoro započeti. Ulica Vladka Mačeka u Čokolinu jedna je od onih gradskih ulica u koju se nije ulagalo još valjda otkad je izgrađeno naselje. Stanje te ulice dodatno se pogoršalo za izvođenja radova na izgradnji Osnovne škole Montovjerna kada su cestom kroz Čokolino prolazili kamioni.

Projekt sanacije Ulice Vladka Mačeka već odavno je spreman, a radovi su trebali započeti nakon što je završena izgradnja škole na Montovjerni, ali zbog krize izazvane pandemijom koja se odrazila na gradske financije, prolongirani su. Gradonačelnik Franković najavljuje kada bi konačno mogla započeti njezina rekonstrukcija.

- Rekonstrukcija Ulice Vladka Mačeka je u ovogodišnjem proračunu. Kad su u pitanju ti radovi, oni nisu mogli započeti jer nismo imali financijskih sredstava. Ipak, sezona je dobro počela i stanje u proračunu se popravlja i financije lagano stavljamo na noge. S potpunom sanacijom Ulice Vladka Mačeka mogli bismo započeti u listopadu, takav nam je plan. - rekao je Franković.