Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 02:57

Nema više opasnosti od požara iznad Slanog

Posebno je teško bilo u noći s petka na subotu kada je požar zaprijetio Slanom Posebno je teško bilo u noći s petka na subotu kada je požar zaprijetio Slanom Foto: FB Nikola Dobroslavić

Od jučer kasno poslijepodne požar koji je izbio na brdu Neprobiću u Dubrovačkom primorju iznad Slanog i s kojim su se gasitelji borili nekoliko dana više nije prijetnja, lokaliziran je, a vatrogascima je na dugoj vatrenoj liniji na nepristupačnom terenu pomogla i kiša.

Zapovjednik JVP Dubrovačko Primorje Ivo Franušić kazao je kako su u subotu nakon lokaliziranja požara dio vatrogasaca poslali kućama dok je manji dio ostao nadzirati požarište.

Ovaj požar nastao je nakon udara groma, a najteže je gasiteljima bilo u noći s petka na subotu kada se požar proširio prema Slanom i zaprijetio kućama, ali ipak niti jedna naporima vtarogasaca nije bila ugrožena te jepred subotu ujutro taj dio požarišta stavljen pod kontrolu.

Na intervenciji je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca iz Dubrovačkog primorja, Dubrovnika i s Pelješca uz pomoć tri kanadera i jednog air tractora.

dm