Subota, 17 Travanj 2021 20:23

Nekima nije bilo jasno zašto Grad posuđuje novce Čistoći, zato i jesu bili oporba i zato će to i ostati

Kriza se odrazila i na poslovanje Čistoće. Naime, veliki gospodarski subjekti, poput hotela u pandemiji su zatvorili svoja vrata pa je Čistoća ostala bez dobrog dijela prihoda koji se temeljio na odvozu otpada tih hotelskih kuća.

Kratkoročnu pozajmicu od Grada Dubrovnika u iznosu od sedam milijuna kuna, koju je na posljednjoj sjednici odobrilo Gradsko vijeće u Čistoći će usmjeri na održavanje likvidnosti. Naime, prihodi Čistoće na kraju studenoga 2020. bili su manji za 28,3 posto ili za 11,3 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Inače, nekim vijećnicima iz oporbe u bivšem sazivu Gradskog vijeća nikako nije bilo jasno zašto to Grad posuđiva novce Čistoći. Zato što im nešto poput toga nije bilo jasno zato i jesu bili oporba, a sasvim izvjesno će zato to i ostati i u budućem sazivu Gradskog vijeća.

Čistoća je inače racionalizirala svoje poslovanje, smanjila je rashode za 21,3 posto ili za 9,3 milijuna kuna, no, unatoč svemu u prvih 11 mjeseci 2020. ostvarili su negativan rezultat od 2,8 milijuna kuna.

N. Metković