Petak, 30 Travanj 2021 20:41

Nardelli se sastao s predsjednikom uprave HC-a Škorićem

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i njegov zamjenik Maslać jučer su u popodnevnim satima održali radni sastanak s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Sastanku su nazočili i Ivica Tutman i Zlatko Bender iz Hrvatskih cesta.

Hrvatske ceste su na traženje načelnika Nardellia u plan nabave za ovu godinu uvrstile niz vrijednih projekata ulaganja u državne ceste na području Župe dubrovačke, u vrijednosti preko 14 milijuna kuna.

Sukladno navedenom programu planirana je izrada nogostupa na lokaciji Mlini ( Trgovište ) kao i dionica Popolica Trgovište. Također, planirana je izrada pješačke staze na lokaciji Zavrelje prema ulazu Hotel Astarea, a unutar čega je rekonstrukcija spoja nerazvrstane ceste i D8. Planirana je izrada nogostupa na dionici uz D8 u naselju Plat, kao i uređenje autobusnog stajališta s pješačkim prijelazom i prometnom signalizacijom u naselju Soline. Program obuhvaća i sanaciju klizišta Soline (Kozarina).

Općina Župa pripremila je natječajnu dokumentaciju za veći dio projekata koji će vrlo skoro biti predani Hrvatskim cestama te će se raspisati natječaj sukladno Zakonu o javnoj nabavi .

Josip Škorić istaknuo je iznimno dobru suradnju sa Općinom Župa dubrovačka kroz koju se zajedničkom angažmanu pristupilo rješavanju svih opasnih dionica kroz mjesto. Važnost je tim veća što ova cesta nema alternative u jedini spoj na dionici između zračne luke i Grada Dubrovnika u potezu od Grada Dubrovnika do zračne luke.

Nardelli se zahvalio na svim ulaganjima od strane Hrvatskih cesta kako bi se do konačnog rješavanja brze ceste , osigurao što sigurniji i kvalitetniji promet kroz Župu.

Ovom prigodom zajednički se obišlo gradilište na raskrižju Srebreno.

Nardelli je izrazio zadovoljstvo što su u konačnici završeni radovi na spomenutom raskrižju odnosno na spoju sa Ulicom Bruna Bušića , međutim nije zadovoljan samim tehničkim rješenjem. Naime ovaj spoj će omogućiti kolni promet samo za osobna vozila , ali isti neće biti pušten u promet dok se ne rekonstruira Ulica Bruna Bušića. Također najavio je zajednički sastanak sa stanarima kako bi se u cijelosti usuglasio režim prometa.

Sadržaj Općine Župa dubrovačka

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019