Utorak, 13 Travanj 2021 15:44

Nardelli se sastao s kiparom koji će izraditi skulpturu Župke s košićem na glavi

Načelnik Općine župa dubrovačka Silvio Nardelli i direktorica općinske turističke zajednice Anamarija Kusalo održali su sastanak s kiparom Petrom Dolićem, kojemu je, prema provedenom natječaju prošle godine, povjereno izraditi skulpturu Župke s košićem na glavi u prirodnoj veličini salivenoj u bronci.

Ideja za projekt rodila se 2019. godine sa ciljem da se izradom skulpture obilježi obljetnica 100 godina organiziranog turizma u Župi dubrovačkoj koja se navršila prošle 2020. godine.

Pandemija koronavirusa poremetila je planove, no, unatoč tome nije se odustalo od ideje.

„S ponosom možemo reći da je projekt došao u svoju finalnu fazu i upravo je tema ovog sastanka bio dogovor o načinu postavljanja skulpture i prilagodbe svečanosti otvorenja propisanim epidemiološkim mjerama. Pitanje je dana kada će nam skulptura Župke obogatiti šetnicu u Srebrenom, vratiti duh prošlosti u kojem je vrijedna Župka odlazeći na tovaru u Grad na placu, postala simbol mukotrpnog rada na zemlji. Kao takva zaslužila je mjesto u srcu Župe da se očuva uspomena na starinu.” - navode u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019