Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 19:51

Napreduju radovi na Centru za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu

Održan je radni sastanak projekta STREAM na kojem Dubrovačko – neretvanska županija sudjeluje kao partner sa pilot područjem doline Neretve gdje će se uspostaviti Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika.

Radove rekonstrukcije i opremanja Centra su obišli i predstavnici Regionalne agencije DUNEA, koja pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta iznimno važnog za dolinu Neretve, s obzirom da je to područje prepoznato kao jedno od najosjetljivijih područja Republike Hrvatske.

Za izvođača radova odabrana je tvrtka DOKO građenje s kojim je Županija u ožujku potpisala ugovor. Obilaskom je utvrđeno da radovi napreduju prema planu te se njihov završetak očekuje u lipnju ove godine.

Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi oko 5.8 milijuna kuna, a osim Centra u sklopu projekta nabavit će se i vatrogasna oprema za vatrogasna društva u Kuli Norinskoj i Metkoviću vrijedna 2,5 milijuna kuna. Projekt STREAM vrijedan 9.411.657 eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Italy-croatia 2014. – 2020. uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto.

Projekt je pripremila i prijavila Regionalna agencije DUNEA u sklopu svog projekta Znanjem do EU fondova kojim se pruža stručna pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi i provedbi EU projekta.

Sadržaj Dubrovačko – neretvanske županije