Četvrtak, 16 Prosinac 2021 21:14

Na pomolu novi dogovor DPDS -a i Grada

Piše:

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se i na DPDS, odnosno sastanak na kojem će razgovarati o prodaji DuCarda na DPDS -ovim prodajnim mjestima.

Naime, nakon polemike s bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Franković kazao je kako DPDS treba prodavati DuCard te je dodao kako bi on da je na njihovom mjestu ukinuo svoje karte i prodavao DuCard.

Iz DPDS-a su mu tada preko određenih medija odgovorili kako nitko ozbiljan ne bi uz svoje karte prodavao DuCard. No, kako se iz posljednjih izjava predsjednice Društva Renate Andjus iščitavaju pomirljivi tonovi i spremnost na kompromis, gradonačelnik je danas kazao kako je od DPDS -a dobio jedno kulturno i korektno pismo.

- Dobio sam pismo od DPDS -a, jedno vrlo kulturno i korektno pismo u kojem se poziva na suradnju između Grada Dubrovnika i DPDS -a. Očekujem da ćemo u idućem tjednu dogovoriti termin sastanka, razgovarati i razriješiti sve eventualne sporove koji postoje. DPDS se zahvalio na mom dopisu. U zahvali su pozdravili inicijativu i prepoznali važnost DuCarda. Zatražili su sastanak na tu temu i mi ćemo ga održati. – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Inače, od 1. siječnja 2022. cijena DuCarda izjednačit će se s cijenom DPDS -ove karte za zidine i iznosit će 250 kuna. Kako uz DuCard posjetitelji osim zidina imaju i druge aktrakcije, posve je jasno da bi se većina turista na prodajnim mjestima na kojima se nude karte za zidine i DuCard, odlučila za DuCard.