Ispiši ovu stranicu
Petak, 23 Travanj 2021 19:56

Ministrica Brnjac s načelnikom Nardellijem obišla igralište u Čibači

Prilikom posjeta Dubrovačko neretvanskoj županiji ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Općinu Župu dubrovačku kako bi s načelnikom Nardellijem, predsjednikom NK Župa Đurom Lonzom i direktoricom TZO Anamarijom Kusalo obišla radove rekonstrukcije glavnog nogometnog igrališta u sportsko rekreacijskom centru Čibača.

Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta prihvatio je sufinancirati projekt rekonstrukcije igrališta u iznosu od 418 tisuća kuna budući je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira više od 380 aktivnih sportaša svih uzrasta. Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji igrališta je 670 tisuća kuna uvećano za iznos PDV-a. Općina Župa dubrovačka u proračunu za 2021. godinu osigurala je dodatnih 422 tisuće kuna, manjim dijelom projekt je financirala i Županija dubrovačko – neretvanska.

Projekt rekonstrukcije glavnog igrališta podrazumijeva uklanjanje postojećeg travnatog sloja, niveliranje terena te postavljanje podzemnog automatskog sustava navodnjavanja s pumpom za pojačanje pritiska, obogaćivanje zemljanog tla, zasijavanje novog travnjaka kao i opremanje terena sportskom opremom. Paralelno sa ovim radovima napravljeno je i malo nogometno igralište za najmanje uzraste.

Ministrica Brnjac je tijekom svog posjeta Općini župa dubrovačka i NK Župa obećala daljnju potporu od strane Ministarstva turizma i sporta u realizaciji projekta ŠRC Čibača.

Sadržaj Općine Župa dubrovačka