Ispiši ovu stranicu
Utorak, 21 Lipanj 2022 15:44

Milat i DSO dobili sudski spor; rektorat Sveučilišta mora iseliti

Ravnatelj DSO -a Damir Milat Ravnatelj DSO -a Damir Milat Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Sveučilište u Dubrovniku mora napustiti ljetnikovac Crijević – Pucić koji bespravno uzurpira već gotovo sedam godina, a nakon što je 2015. godine istekao ugovor o korištenju tog prostora. Ugovor sa Sveučilištom o korištenju tog prostora, bez naknade, potpisala je još 2004. godine, na rok od deset godina, bivša gradonačelnica Dubravka Šuica, a on je nakon toga produžen na još godinu dana. Crijević – Pucić ovaj mjesec, nakon dugogodišnjeg sudskog spora, konačno je i zakonski pripao onom čiji i jest - Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

DSO i ravnatelj Damir Milat već su pokušali iseliti rektorat Sveučilišta koji se tamo nalazi, vođen je sudski spor, a u konačnici Sud je nedavno utvrdio kako je Crijević – Pucić vlasništvo Orkestra te je pravomoćnom presudom, na koju više nema prava žalbe, naloženo Sveučilištu da u roku od 15 dana iseli i preda prostor DSO -u.

U Dubrovačkom simfonijskom orkestru ipak nisu nestrpljivi da se konačno vrate u svoj prostor iz kojeg su iseljeni u neprimjereni prostor u Revelinu, odnosno Slanici, te će Sveučilištu vjerojatno dati rok do jeseni.

dm