Utorak, 26 Siječanj 2021 11:39

Među vijećnicima kruži mail o koncesiji za zidine

Piše:

Istaknuvši kako više ne može ignorirati mail koji su vijećnici već nekoliko puta dobili od određene odvjetnice, vijećnik DUSTRA-e Rikard Rossetti pitao je gradonačelnika Mata Frankovića što zna o mailu u kojem odvjetnica argumentirano pojašnjava zašto bi zidine trebalo dati pod koncesiju.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako takvo nešto nije moguće zbog ugovora između Grada i DPDS-a, a osvrnuo se i na sudski spor koji se vodi na Općinskom sudu u Dubrovniku kojim dva bivša gradonačelnika Bogdanović i Vlahušić te vijećnik SDP- a Jadran Barač traže od suda da proglasi ništetnost tog ugovora.

- Siguran sam da kad spomenemo zidine imamo oko milijun ljudi zainteresiranih za koncesiju nad dubrovački zidinama, ali njima, prema prethodno naslijeđenim ugovorima, gospodari DPDS, a vode se i neki sudski sporovi i vidjet ćemo kako će bit okončani i sukladno istima ćemo dalje postupati, odnosno nastaviti ili nenastaviti odnos s DPDS-om. Poštovat ćemo odluku suda. Zahtjevi fizičkih i pravnih osoba za koncesijom nad zidinama su opravdani, ali to u ovom trenutku nije moguće niti će bit moguće do okončanja sudskog spora. Kad budemo imali pravorijek odlučivat ćemo o gospodarenju zidinama. Razumijem interes jer tko ne bi imao interes gospodariti zidinama. - kazao je Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019