laus banner 2021 2

Petak, 01 Veljača 2019 16:02

Matušić: Vlada podupire sve aktivnosti za projekt kongresnog centra

Vlada je na sjednici u Dubrovniku usvojila i Prijedlog zaključka o realizaciji Projekta izgradnje višenamjenskog Kongresnog centra Dubrovnik. Projekt je to planiran na glavici Babina kuka, a državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić kazao je kako će izgradnja tog centra itekako pridonijeti produljenju turističke sezone u Dubrovniku.

- U skladu sa strategijom razvoja turizma do 2020. i podizanja konkurentnosti Hrvatske na međunarodnom tržištu poslovnih putovanja Vlada podupire ovaj prijedlog. Kongresni centar je turistički segment koji svakako doprinosi produljenju sezone, povećanju potrošnje i popunjenosti hotelskih kapaciteta. Podupiremo sve aktivnosti za utvrđivanje projekta na lokaciji Babin kuk.- rekao je Matušić, osvrnuvši se na priznanja koja je Dubrovnik nedavno dobio.

- Dubrovnik je nedavno dobio priznanje Meeting Star Award u kategoriji destinacija koja može primiti 1 200 sudionika kongresa što će omogućiti održavanje srednje velikih kongresa, a što će pridonijeti pozicioniranju na tržištu globalnih kongresa. Današnjom odlukom značajno ćemo doprinijeti kvaliteti i standardu življenja te omogućiti održivi razvoj turizma u budućnosti jer su ove odluke pretpostavka za održivi razvoj turizma u najturističkijem gradu u Hrvatskoj. – kazao je Matušić.

- Dubrovnik je perjanica turizma i bilježi značajan rast dolazaka i noćenja. Preko četiri milijuna noćenja je veliki potencijal i posebno veseli obećavajuća suradnja Grada Dubrovnika s kruzing kompanijama s kojima je gradonačelnik postigao izvrstan dogovor kako bi se smanjili prekomjerni dolasci turista. Napori koje ulaže gradonačelnik daju rezultate i vidi se poboljšanje u tom dijelu, a Dubrovnik je najznačajnija destinacija kad su u pitanju brodovi na kružnim putovanjima. - rekao je državni tajnik Frano Matušić.

N.Metković

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020