Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 12:00

Maro Bulić (Dajmo ruke) poručio gradskim vlastima: Sustjepana se sjetite jednom godišnje na 6.12.

Maro Bulić (Dajmo ruke) poručio gradskim vlastima: Sustjepana se sjetite jednom godišnje na 6.12. Foto: dpp

Vladajuće na svim razinama, i kotarskoj i gradskoj, želim podsjetiti: Sustjepan je malo mjesto na obali Rijeke dubrovačke, prvo koje vidite kad siđete s mosta. Uskoro ćete ga posjetiti, jer nas se sjetite samo protokolarno, svake godine na isti datum, 6. prosinca, datum kojeg stanovnici Dubrovnika dobro znaju i pamte. - kazao je kandidat na listi Dajmo ruke za Gradski kotar Gruž Maro Bulić ususret izborima za Vijeća gradskih kotara.

- Tada ćete proći gornjim putem, „štrekom“, skrenuti na nju kod tunela na skretanju koje skoro 30 godina nitko nije asfaltirao. - nastavio je Bulić pa kaže:

- Parkirat ćete kraj igrališta na vratima kojeg su već godinama varovi puknuti i samo pitanje kad će nekog poklopiti. Kad se nakon polaganja vijenaca i mise zadušnice budete vraćali, morat ćete upaliti duga svjetla, jer od zadnje kuće do tunela i skretanja za ex-magistralu nema javne rasvjete. – poruka je Mara Bulića gradskim vlastima.

- Nama u Sustjepanu je štreka naš Stradun, naš „lungomare“, iako nije nešto dug, a nije ni uz more. Tu naši susjedi šetaju, izvode kućne ljubimce, djeca voze bicikle... Bilo bi lijepo kada bi mogli vidjeti kuda idu u večernjim satima. - kazao je.

Bulić navodi i druge probleme Sustjepana, poput toga da nije postavljena sigurnosna kamera za nadzor prometa koju već godinama stanovnici traže.

- Problemi s odlagalištem otpada nastaju jer je na cesti i tu dođu ljudi s autima i izbace „pola kuće” ili apartmana nakon renovacije i to tako stoji danima, jer Čistoća glomazni otpad rijetko kupi. - govori Bulić.

Također ističe da „održavanje javnih površina i čišćenje nije samo izmjena vrećica za otpad na maloj kanti uz čekaonicu”. Navodi i problem s kanalizacijom, zbog čega su građani puno puta upozoravali gradske službe i Vodovod.

Za sve te probleme Sustjepana smatra da se može kroz Kotarsko vijeće inicirati rješenja.

dpp