Ponedjeljak, 08 Studeni 2021 16:43

Libertas nabavlja još deset novih autobusa

Libertas Dubrovnik nabavit će još deset autobusa čime će flota biti osvježena, a deset autobusa jednako tako bit će povučeno iz prometa. Kako piše u današnjem priopćenju iz dubrovačkog gradskog prijevoznika, „nakon prošlog tjedna završenog postupka javne nabave za dvije grupe vozila, danas su završena još dva postupka, za treću i četvrtu grupu vozila, oba financirana sredstvima Europske unije. Novi autobusi bi u Dubrovnik trebali stići tijekom 2022. godine”.

Ovom nabavom Libertas će obnoviti flotu sa sedam tzv. solo autobusa za gradsku i prigradsku namjenu i tri tzv. midi prigradska autobusa, a iz upotrebe će biti povučen jednak broj autobusa.

„Kao najpovoljniji ponuditelj za nabavku sedam solo gradsko - prigradskih autobusa, odabran je Autobus d.o.o. čija ponuda iznosi 10,57 milijuna, uvećano za PDV, dok je kao najpovoljnijeg ponuditelja za nabavku tri midi, odnosno srednja prigradska autobusa odabrana ponuda tvrtke Auto Hrvatska PSC d.o.o. u iznosu od 2,65 milijuna kuna uvećano za PDV. Nabava je financirana sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto.” - navode iz Libertasa.

dpp