Četvrtak, 26 Siječanj 2023 13:14

Kružni tok na Batali, možda dvosmjerno Ulicom Miljenka Bratoša

Piše:
Ulica MIljenka Bratoša Ulica MIljenka Bratoša Foto: Nikola Metković

Radovi na Lapadskoj obali trebali bi biti okončani do kraja studenoga, a u gradskoj upravi, kazao je gradonačelnik, izrađeno je prometno rješenje za priključak toj cesti na Batali gdje će se raditi kružni tok. Budući da je prometnica duž Lapadske obale zamišljena kao dvosmjerna cesta, treba napraviti priključak iz pravca Pošte Lapad. Gradonačelnik Mato Franković ističe kako je u tijeku analiza prometnih rješenja za Ulicu Miljenka Bratoša.

- Već smo izradili prometno rješenje za Batalu gdje ćemo napraviti kružni tok Prema nekim našim analizama se pokazalo, da na Batali, onom dijelu prema Lapadskoj obali, postojeće prometno rješenje postaje problematično u onom trenutku kad se pusti u promet Lapadska obala. Zato je određeno da se na Batali napravi kružni tok.- rekao je Franković.

Prema projektu, prometnica duž Lapadske obale zamišljena je kao dvosmjerna cesta s uzdužnim parkirnim mjestima i trotoarima. Dvosmjerna je trebala biti i cesta od pumpe na Orsanu do Pošte Lapad. No, gradonačelnik Mato Franković ističe, ta se mogućnost još uvijek analizira.

- Ugovorili smo s Prometnim fakultetom da se utvrdi je li oportuno da Ulica Miljenka Bratoša bude dvosmjerna jer neke analize pokazuju da to baš i nije oportuno, ali ne mogu ništa tvrditi dok ne vidim konačnu studiju. Pričekat ćemo analizu stručnjaka i onda donijeti odluku.- rekao je Franković.