Utorak, 28 Svibanj 2024 20:32

KONCERT UZ 70. OBLJETNICU SMRTI LUDOMIRA ROGOWSKOG

Godinu UNESCO-ove svjetske baštine u Dubrovniku Grad Dubrovnik obilježava bogatim i raznovrsnim programom, a jedno od brojnih događanja jest koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra ovog četvrtka. Naime, riječ je o koncertu kojim će se ujedno obilježiti i 70 godina smrti skladatelja koji je ostavio velik trag u dubrovačkoj glazbi, Ludomira Michała Rogowskog. Koncert će se održati u četvrtak 30. svibnja u Kneževu dvoru s početkom u 21 sat.

Pod ravnanjem maestra Roberta Homena, Dubrovački simfonijski orkestar i solistica, poljska mezzosopranistica Joanna Dobrakowska, izvest će tri djela Ludomira Rogowskog: Dubrovačka suita za gudački orkestar, Bljesci po moru i Fantazmagorije, dok će u drugom dijelu koncerta mezzosopranistica Joanna Dobrakowska, violinistica Đana Kahriman i pijanist Alberto Frka izvesti izbor iz lied opusa, poput pjesme iz Stare dubrovačke lirike, Tri pjesme na stihove Stanislawa Dlugosza i druga djela.

Ovim će se koncertom obilježiti 70 godina od smrti poljskog skladatelja kojeg često uzimamo i za dubrovačkog, budući je u Dubrovniku proveo gotovo trideset godina i u njemu je dosegnuo svoju umjetničku zrelost.

Koncert se održava u sklopu ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu DSO-a (Slanica), u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr, a građani na blagajni DSO-a ostvaruju popust od 30% kao i niz drugih pogodnosti o kojima se mogu informirati na broj 091 613 7314.

RRD