Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 21:00

Knjigovođa RKHM tvrdi kako nisu plaćani izmišljeni volonteri nego da je riječ o naknadama igračima

Knjigovođa RKHM Dubrovnik Đorđe Surjan tvrdi kako su isplate koje je vršio klub, a o kojima je Dubrovnikpress.hr pisao OVDJE, „isplate naknada igračima, a ne izmišljenim volonterima odnosno članovima povjerenstava i izvršnim tijelima kluba”.

„U svakoj od navedenih godina evidentirani su troškovi stipendija i hranarina igračima kluba. Ti troškovi evidentirani su na knjigovodstvenom kontu „stipendije i hranarine igračima“. Te su naknade isplaćene sa žiro računa kluba pojedinačno na tekuće račune igrača, ovisno o raspoloživosti financijskih sredstava na žiro računu kluba, višekratno i neravnomjerno tijekom godine. Ovi rashodi iskazani su i u Izvještaju o financijskom poslovanju, koji je privitak Izvještaju o prihodima i rashodima (Obrazac PR-RAS-NPF) za svaku pojedinu godinu.” - napisao je Surjan.

„Isti podaci su iskazani u Izvještaju o prihodima i rashodima (Obrazac PR-RAS-NPF) za svaku pojedinu godinu, na poziciji 076 ili 081 ovisno o godini izvješća, i uključeni su u zbirne troškove iskazane na tim stavkama. Istinitost ovih navoda lako se provjeri u knjigovodstvenoj evidenciji kluba gdje je vidljivo da su ovo isplate naknada igračima a ne izmišljenim volonterima odnosno članovima povjerenstava i izvršnim tijelima kluba, kako ste naveli.” - naveo je knjigovođa RKHM Dubrovnik Đorđe Surjan.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019