Subota, 24 Listopad 2020 20:21

Kako odabrati idealnog psa...

Odgovaramo li jedno drugome? Odabir prave pasmine za vas osobno jednako je bitan kao i odabir kućnog ljubimca čije potrebe možete zadovoljiti. Postoji čitav niz odluka koje bi trebale biti pažljivo promišljene kada razmišljate o tome koji će pas postati novi član obitelji.

Donosimo vam popis 5 najbitnijih stvari o kojima morate razmisliti pri odabiru psa.

1. Napravite popis
Jesam li odabrao kućnog ljubimca koji će se uklopiti u moj dom i način života?
Imam li financijskih sredstava za brigu o kućnom ljubimcu?
Imam li vremena za šetnju, četkanje i treniranje kućnog ljubimca?
Što god radili, nemojte donositi impulsnu odluku o nabavi psa. Taj će pas godinama biti dio vašeg života, zato istražite prije nego što se obvežete.

2. Nije jedna veličina prikladna za sve
Psa koje veličine trebate dovesti kući? Dok sužavate popis pasmina koja će se najbolje uklopiti u vaš životni stil, razmislite o tome koje će veličine pas doći u vaš dom.
Ako živite u garsonjeri, vjerojatno ne biste trebali kući dovesti njemačku dogu. Ali, nemojte dopustiti da vas veličina zavara - veličina nije jednaka količini aktivnosti koja je psu potrebna. Mali psi imaju tendenciju da budu hiperaktivni i trebaju istrošiti višak energije. Veliki psi također trebaju dnevnu aktivnost, ali obično su malo ljeniji.

3. Hoće li vaš pas trebati trening?
Dresura vašeg psa korisna je za vas, susjede i širu pseću zajednicu. Čak i ako psa upišete na trening poslušnosti morati ćete i dalje posvetiti vrijeme redovnoj vježbi s njim. Neki psi također trebaju socijalizaciju ako su sramežljivi ili plašljivi.

4. Budite spremni platiti veterinarske troškove
Troškovi kreću od veterinarskih posjeta, rutinskih cjepiva i čišćenja zubi do neočekivanih bolesti i nesreća. Sve “male” stvari također uračunajte: mikročipiranje, šišanje, vodilice, zdjelice za pse, hrana, lijekovi protiv buha, pseća vrata i pseći krevet. Možda ćete trebati unajmiti šetača pasa ako imate dugo radno vrijeme ili trebate negdje smjestiti psa za vrijeme putovanja ili godišnjeg odmora.

5. Želite li čistokrvnog psa ili mješanca?
Odabir prave pasmine jednostavan je ako dovoljno istražite. Uzmite u obzir svoj način života kada birate kućnog ljubimca. Ako imate djecu, koja će životinja najbolje odgovarati potrebama vaše obitelji? Primjerice, malo internetskog istraživanja i naučit ćete da su zlatni retriveri nježni i idealni kućni ljubimci za ljude s djecom. Kupnja čistokrvnog psa donosi prednosti radi relativno poznatog karaktera i nivoa aktivnosti koje će pas trebati, no postoji problem visoke cijene. Ukoliko vam nije pretjerano bitno koliko će pas biti aktivan ili koje veličine i ako ste prilagodljiva osoba - razmislite o udomljavanju psa iz azila.

World Dog Finder

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019