Srijeda, 28 Veljača 2024 16:02

IZ INA-e POJASNILI RAZLIKU U CIJENI ISTOG GORIVA NA RAZLIČITIM LOKACIJAMA

INA postaja u Komolcu INA postaja u Komolcu Foto: dpp

Iz INA-e su reagirali na tekst o razlikama u cijeni goriva na benzinskim postajama u Komolcu i u Konavlima, kod aerodroma, u odnosu na Kupare i crpku „Ispod Duba”. Iz INA-e tako kažu kako do razlika u cijeni Eurosuper Class Plus goriva dolazi zbog vladine uredbe.

„Autor teksta, namjerno je ili iz neznanja iznio niz informacija koje mogu kod potrošača stvoriti konfuziju i nepovjerenje prema kompaniji što može rezultirati nanošenjem štete Ini. U obzir se uopće ne uzima činjenica da se već duže vrijeme cijene goriva u Republici Hrvatskoj određuju u skladu s Uredbama Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata te da na svakoj maloprodajnoj lokaciji u ponudi mora biti jedno benzinsko gorivo i jedno dizelsko gorivo po reguliranoj cijeni. Maloprodajne lokacije spomenute u tekstovima, Dubrovnik-grad i Kupari, u ponudi imaju samo premium Eurosuper 95 Class Plus Expert gorivo i INA ga, na štetu svoje marže, prodaje po reguliranim cijenama. Na taj način INA kupcima na spomenutim lokacijama i dalje omogućuje pristup visokokvalitetnim Class Plus Expert gorivima. Na ostalim spomenutim lokacijama INA po reguliranoj cijeni prodaje takozvana standardna goriva Eurosuper 95 i Eurodiesel. Iz navedenog se lako može zaključiti da je INA spremna izaći u susret svojim vjernim kupcima, što je u potpunoj suprotnosti s onim što se navodi u spornim tekstovima.” - kažu iz INA-e.

„U skladu s kompanijskim temeljnim vrijednostima, Ini su kupci na prvom mjestu. Zbog toga INA kontinuirano modernizira svoju maloprodajnu mrežu i unaprjeđuje ponudu, ne samo u segmentu goriva već i ostalih proizvoda i usluga.” - dodaju iz INA-e.

dpp