Nedjelja, 21 Veljača 2021 18:12

Ivan Maslać (HDZ): Najveće mu je opterećenje to što je mu je premijer zet

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Ivan Maslać (HDZ)

Malo je vijećnika u aktualnom sazivu Gradskog vijeća s tako velikim znanjem i tako malo istupa, upravo je HDZ-ov vijećnik Ivan Maslać jedan od njih. Da je više za govornicom Maslać bi zasigurno ponio titulu najboljeg gradskog vijećnika.

Inače, Maslać je u Vijeće ušao 2018. godine umjesto Nikoline Soko. Nekadašnji zamjenik pročelnika Upravnog odjela za promet u fokus javnosti dospio je najviše nakon što je zaposlen u Zračnu luku Dubrovnik na mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova. Da njegova sestra nije supruga premijera Andreja Plenkovića informacija je to koja nikad ne bi postala vijest, ali je zbog činjenice da mu je Plenković zet, danima bio glavna vijest na naslovnicama. Upravo to što mu je premijer zet čini se ujedno i njegovo najveće opterećenje, a ne životna prednost kako se napisi o njemu intoniraju.

Maslać i nije baš neki tip koji se lakta, vidi se to naime i iz njegovih nastupa na Gradskom vijeću. Štoviše, poprilično je samozatajan, ne javlja se za riječ samo zato da bi se javio, ne provocira konflikte s vijećnicima da bi podgrijao atmosferu u Vijećnici i nikada ne podilazi gradonačelniku iako nose isti HDZ-ov stranački dres.

Za riječ se javlja rijetko, ali svaki put to učini u pravom trenutku. Maslać je naime diplomirani ekonomist i riječ uzima kad količina izgovorenih gluposti o proračunu, stanju gradskih tvrtki ili bilo kojem drugom pitanju koje se vezuje uz ekonomiju od drugih vijećnika postane neslušljiva.