lausnekretninebanner

Dubrovčani su već odavno navikli da prigodom iole jače kiše „pola grada” popluta, sinoć se na Kantafigu doslovno stvorilo jezero, poplavila je i Uvala, Stradun... Iz ulica niz skaline su tekle bujice.

Sve sto pripisuje se godinama nebrige oko sustava odvodnje, preizgrađenosti uz svakojake građevinske dozvole pri čemu se nije vodila briga o oborinskim vodama, pa iako se u međuvremenu po tom pitanju i nešto radilo, izgleda da inženjeri koji se bave tom problematikom nisu baš najbolje slušali na predavanjima po fakultetima, a nisu puno bolji ni mnogi dubrovački arhitekti koje je za odvodnju, kad su crtali sve ono što je proteklih godinama nađiđano na prostoru Grada Dubrovnika i nije bilo baš vele briga.

Opravdanja kako je kiša pala u enormnim količinama sigurno „ne drže vodu”, jer iako će reći netko „vazda je plutalo” i kako je puno kiše palo, čini se da je, evo primjerice na Kantafigu stanje i gore nego što je bilo. Kiša jest sinoć padala dugo, ali isto tako bilo je dovoljno samo petnaest minuta intenzivnog pljuska da se preko Kantafiga već nije moglo proći.

I dok su to dugogodišnji problemi, žalosti jedna druga činjenica... Naime, u Novoj Mokošici je nedavno, ima tome jedva mjesec i nešto, završeno parkiralište u Ulici Marina Kneževića. Vrli inženjeri i arhitekti malo su izgleda zaboravili na odvodnju, šahtić za odvodnju koji je postavljen dovoljan je taman da upije pivu koju pomokri ekipa koja se opija ispred obližnje butige Pema, ali s odvodnjom kišnice ide to malo teže, osim ako odvodnja nije predviđena ovako kako to izgleda na videu. Sve je moguće.

Ma žalosno, uistinu žalosno.

Zahvaljujemo čitatelju iz Mokošice na videu i fotografiji.

Trajekt Jadrolinije „Hanibal Lucić” danas poslijepodne zabio se u vrh rive u Suđurđu na otoku Šipanu prilikom čega je probijena oplata broda, iznad vodene linije, a oštećena je i riva.

Nezgoda u kojoj, prema neslužbenim informacijama, unatoč jakom udarcu u vrh rive na svu sreću nije bilo ozlijeđenih, dogodila se nakon što je trajekt pokušao pristati na redovnoj poslijepodnevnoj liniji iz Gruža s polaskom u 15:30 sati.

Na Šipanu su stanovnici inače ogorčeni na Jadroliniju jer se ovaj trajekt, navodi za Dubrovnikpress.hr čitatelj iz Suđuruđa, neprestano kvari.

„Nakon stalnih kvarova broda sad i ovo. Sramotno je da imamo najveće karampane na linijama za Elafite. Brod je konstantno u kvaru i radi po cijelu noć na glavnim motorima, maltretiraju cijelo mjesto s bukom te karampane. Po cijelu noć zavijaju alarmi. Užas. Mjesec dana je bio kvaru po ne znam koji put i sad se zabije u mul i ima rupu, oplata mu je probijena.” - navodi čitatelj portala Dubrovnikpress.hr iz Suđurđa.

Brod je ostao vezan uz rivu u Suđurđu čekajući dolazak djelatnika Lučke kapetanije.

D. Mladošić

U 81. godini života danas je preminuo dugogodišnji novinar Slobodne Dalmacije, pisac i pjesnik Mato Jerinić.

Mato Jerinić rođen je 22. veljače 1939. godine u selu Trnovica u Dubrovačkom primorju gdje je utemeljio i Likovnu koloniju Trnovica koja je djelovala 20 godina. Osnovnu i učiteljsku školu završio je u Dubrovniku, a Filozofski fakultet u Zagrebu.

Osim brojnih kroničarskih zapisa i kritika tijekom svog dugogodišnjeg novinarskog rada Mato Jerinić iza sebe ostavio je više od dvadeset raznih knjiga poezije, proze i drame.

Ako je potrebno što izdvojiti iz Jerinićeva opusa od prve knjige poezije „Tako piše u njedrima drače” iz 1971. uz knjigu satireski, aforizama i epigrama „Tako je govorio Maćun” iz 1988. godine, a u kojoj su i brojne britke, oštre i za to vrijeme hrabre kritike tadašnjeg društvenog morala i poretka, posebno zapažen bio je njegov roman „Mjesec”, a od drama Orsatov povratak. Pisao je i za djecu i mlade, poeziju utkanu u korice „Malih i malo većih godina” izdanih 1975. do trostrukog izdanja „Sto puta zašto” devedesetih godina i kasnije „Magarca na doživotnoj robiji”.

Posljednjih godina bio je i predsjednik udruge Antifašista Dubrovnik.

Čovjekova sudbina: „Svezano roblje vode i preko Trga slobode”
Mato Jerinić, „Tako je govorio Maćun” (Epigrami 2), Izdavački centar Rijeka, 1988.

Još 8. srpnja Libertas je dao obavijest o novom redu vožnje po kojem se za vrijeme trajanja Dubrovačkih ljetnih igara uvodi noćna linija s polascima u 1:15 i 2:30 na relaciji Pile – Vojnović - pošta Lapad – Grawe - RK Srđ – N. Mokošica okretište - Mokošica te na relaciji Pile - Vojnović - Gruž - Mokošica s polaskom u 3:15 sati s Pila.

I tko je taj dan, kada su uglavnom svi dubrovački portali objavili tu obavijest, pročitao – pročitao je, tko nije ne treba ni znati da te linije postoje, a tko zna da postoje, kad polaze neka traži po Internetu, to je logika u Libertasu.

libertasredvoznjestanice1907

Naime, evo već deset dana otkako je novi red vožnje na snazi u Libertasu nisu bili kapači isprintati taj red vožnje i postaviti ga na autobusnim stanicama.

libertasnaslovnaweb1907

Ne samo da nisu bili kapači postaviti novi red vožnje na stanicama, već i na njihovim web stranicama koje se po „defaultu” otvaraju na engleskom jeziku tu obavijest možete vidjeti tek kad prebacite stranicu na hrvatski jezik. Osim što je nejasno zašto je osnovna postavka da se stranice Libertasa otvaraju na engleskom, izgleda da je bilo jako teško prevesti tu jednu rečenicu na engleski.

libertasvozniredweb1907

Uz to obavijesti o polasku u 3:15 uopće nema ni na hrvatskom, ni na engleskom ni na klingonskom. S obzirom na razinu pismenosti i profesionalnosti glasnogovornika Libertasa Nikše Grljevića i njegove polučitljive obavijesti ne odbacuje se ni mogućnost da ta linija uopće ne postoji.

Može gradonačelnik Mato Franković hvaliti direktora Libertasa Antu Vojvodića kako je to poduzeće financijski konsolidirao, ali to se čini uzaludnim kada čovjek jednostavno „pada” na osnovnim stvarima – brigi o korisnicima za koje ga je izgleda najmanje briga. Kad nema turista domaćoj „stoci sitnog zuba” raspored vožnje izgleda nije potreban, a strancima s druge strane nije potrebna obavijest o noćnim linijima.

Jednako tako stanovnicima Bosanke nije ni potreban raspored linije broj 17. Naime, na stranicama Libertasa nismo ga uspjeli pronaći, on se valjda prenosi usmenom predajom, a usmena predaja kaže kako je posljednji polazak s Pila u 12:30 sati, a s Bosanke u 13:05. Nakon tih ura život po Libertasu valjda staje i nitko nigdje ne ide. Danas autobusa s Bosanke u 13:05 nije ni bilo na stanici. Oni koji su morali do Grada uputili su se ili pješke ili se „grebali” prijevoz po susjedstvu.

Gotovo da nema dana da redakciji portala Dubrovnikpress.hr ne stigne neka pritužba građana na sam raspored vožnje koji je i dalje, unatoč nekim poboljšanjima u odnosu na prije mjesec dana, na razini prijevoza kočijama prije 150 godina.

„Zovemo, kukamo, plačemo, tražimo da nam vrate tricu preko vikenda i niko nas ne j.... jedan posto. Subotom je zadnji bus u 13:30, a sljedeći tek u ponedjeljak. Znači Nunca ko vas j..... nemate važnih likova i idite po 35 stupnjeva pješke 550 skalina. 3a su nam ukinuli i nema je nikako.” - jedan je npr. od posljednjih vapaja s Nuncijate gdje po Libertasu život također staje oko ure popodne, za razliku od Bosanke, eto ipak „samo” vikendom.

„Teško im je posljednji autobus s Medareva dovest na Pile”, pritužba je na posljednju devetku koja ispred OB Dubrovnik polazi u 19:20 sati i ne ide do Pila.

Dalo bi se toga još nabrajati, ne samo u rasporedu vožnje koji građane ipak najviše zanima, ali kad je Libertas u pitanju uistinu nema više smisla, sasvim je jasno kako je to poduzeće u organizacijskom „raspašoju”, koliko god financijski bilo ili ne bilo konsolidirano.

Na koncu, ne manje važno, dok nas razni stožeri uvjeravaju o potrebi tzv. socijalne distance, posebno u zatvorenim prostorima, dok nosimo maske kako bi uopće mogli ući u butigu, u autobusima Libertasa vozi se „čovjek na čovjeku”.

Korona kriza svakako je utjecala na poslovanje Libertasa i svakako za to treba imati razumijevanja, ali neke granice postoje, a mnogim Dubrovčanima, korisnicima usluga javnog gradskog prijevoza odavno je prekipjelo. A za to nije kriv (samo) Ante Vojvodić, gradska uprava u kojoj vrlo dobro znaju za mnoge primjedbe građana jednako je kriva, samo se računa da će se to do izbora zaboraviti, a stanje povratkom turista popraviti, samim tim i povećati broj linija i poboljšati red vožnje. Naivno je na taj zaborav računati kao i spremati ražanj dok je zec još u šumi.

Na području PU dubrovačko - neretvanske prošli tjedan najveća koncentracija alkohola tijekom kontrole prometa od 2,59 g/kg izmjerena je u popodnevnim satima, 6. srpnja, 47 -godišnjaku koji je u Veloj Luci svojim osobnim vozilom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Osim što je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola također je utvrđeno da mu je prometna dozvola istekla više od 15 dana i da kod sebe nema važeću vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Obzirom da se radi o recidivisti koji je već četiri puta u posljednje tri godine zatečen u prekršaju vožnje pod utjecajem alkohola, policija je protiv njega nadležnom Općinskom sudu na Korčuli podnijela optužni prijedlog kojim se predlaže kazna zatvora u trajanju od 60 dana, novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i jednogodišnja zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

dpp

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje na sastanku povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun Europskog odbora regija (COTER) putem interneta. Teme sastanka su „Izazovi na području javnog prijevoza u gradovima i metropolskim regijama“ gdje se raspravlja o odgovornošću transporta za četvrtinu emisije stakleničkih plinova na prostoru EU-a te njegovim negativnim učincima za zdravlje stanovnika, nedovoljnim financiranjem urbane transportne infrastrukture kao i planovima za poticanje čistih vidova transporta.

Govori se i o „Europskoj godini željeznice 2021.“, te prijedlogu Europske komisije za Europski zeleni plan na polju transporta i njegove održivosti, tehnološke nadogradnje i sigurnosti u fokusu aktualnih izazova a u cilju stvaranja istinske jedinstvene Europske željeznice bez granica. „Pravedan životni standard kao zajednički izazov za sve razine vlasti u Europi“ još jedna je od tema sastanka gdje se sagledavaju rezultati rasprava u državama članicama vezano za postizanje ujednačenog standarda življenja, njihovom povezanošću sa EU politikom kohezije te njenim instrumentima i strategijama. Uz članove povjerenstva COTER, sastanku prisustvuju stručnjaci i predstavnici Europske komisije.

dpp

Kandidati s liste HDZ – a Branko Bačić, Mato Franković i Nikola Dobroslavić na netom završenim parlamentarnim izborima, na kojima je HDZ osvojio sedam mandata u X. izbornoj jedinici danas su na konferenciji za novinare zahvalili biračima istaknuvši kako je ovo dosad najbolji izborni rezultat.

Branko Bačić koji je kao drugi na listi izabran u Sabor, ujedno i predsjednik Županijskog odbora HDZ – a istaknuo je kako je HDZ u Dubrovačko – neretvanskoj županiji pobijedio u svih pet gradova te u 14 od 17 općina.

- Taj rezultat najbolje govori o radu županijske organizacije HDZ – a i naših dužnosnika u jedinicama lokalne samouprave. Također govori i o radu i zalaganju premijera Andreja Plenkovića. - kazao je Bačić naznačivši i kako je rezultat u Dubrovačko – neretvanskoj županiji pet posto iznad prosjeka rezultata u cijeloj izbornoj jedinici.

- Ovo povjerenje dobili smo iz nekoliko razloga, jedan je odličan rad vlade Andreja Plenkovića u ovom cijelom mandatu u kojem ne samo da je postigao velike rezultate u gospodarstvu i drugim segmentima nego je pronašao i rješenje za nekoliko kriza, od kojih su dvije bile jako teške, Agrokor i COVID – 19. - kazao je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

- Tom rezultatu je doprinijelo i to što su naši sugrađani ocijenili dobrom ocjenom i rad Dubrovačko – neretvanske županije i njenih gradova i općina na čelu s Gradom Dubrovnikom. Želim poručiti našim sugrađanima da ovo povjerenje koje smo dobili nećemo iznevjeriti ni u idućem razdoblju. - rekao je Dobroslavić.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kazao je kako činjenica da je od svih biračkih mjesta u Gradu Dubrovniku HDZ izgubio samo na dva, i to na jednom za dva, a na drugom za 12 glasova, govori koliko je premoćna bila pobjeda HDZ -a.

- Velika stvar za nas je i činjenica da će se brzo formirati stabilna vlada i da će se moći nastaviti brojni veliki projekti poput aglomeracije Dubrovnika. - rekao je Franković.

Također je rekao kako je pred svima izazovno vrijeme u financijskom smislu te da je bitna stabilna Vlada koja će pomoći jedinicama lokalne samouprave.

Aktualni gradonačelnik Grada Dubrovnika i novoizabrani saborski zastupnik Mato Franković na konferenciji za novinare sazvanoj u pobodu izbornih rezultata najavio je danas kako će se još samo jednom kandidirati za gradonačelnika Grada Dubrovnika, a nakon toga, rekao je, neće se više kandidirati za niti jednu političku funkciju.

- Kad se formira Vlada ulazim u Sabor, a onda ćemo dalje dogovoriti i sa Županijskim odborom i nacionalnim predsjedništvom kako ćemo i na koji način dalje. Moje interes je biti gradonačelnik Grada Dubrovnika i nije se niti govorilo niti razmišljao o nekoj drugoj funkciji. Ponovo ću se kandidirati za gradonačelnika Grada Dubrovnika, a nakon toga, nakon završenog tog mandata se više neću kandidrati za niti jednu političku funkciju. - kazao je Mato Franković.

Odluka da se više neće kandidirati za niti jednu političku funkciju nakon što odradi drugi mandat na čelu Grada Dubrovnika kojem se nada uistinu je iznenađujuća s obzirom da je Franković uistinu mlad kadar HDZ – a, najmlađi gradonačelnik Dubrovnika koji je sebei već danas utro put prema uspješnoj političkoj karijeri i mimo lokalne sredine.

Ivica Grilec više neće biti ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum, a vođenje ustanove kao vršiteljica dužnosti ravnateljice preuzet će Nikolina Grković koja je trenutno stručna voditeljica Odjela za zaštitu, održavanje i promicanje Rezervata. Naime, Upravno vijeće sutra, u srijedu, donijet će odluku o razriješenju Ivice Grileca, a koja će zatim biti poslana i na usvajanje Gradskom vijeću, kazao je to gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na današnjoj konferenciji za novinare sazvanoj na temu izbornih rezultata govoreći i o ostalim aktualnostima.

Također Kristina Ćurčija više neće biti pomoćnica ravnatelja za promidžbu i razvoj, a Srđan Dragojević neće više biti pomoćnik ravnatelja za poslovanje, jer ubuduće, najavio je gradonačelnik Franković ta radna mjesta u JU Rezervat Lokrum neće ni postojati. Naime, Franković je kazao kako će Upravnom vijeću predložiti ukidanje tih radnih mjesta, a zapsolenici će biti preraspoređeni na druga javna mjesta, kazao je gradonačelnik, sukladno stručnoj spremi.

Razlog svemu su nepravilnosti u javnoj nabavi za odvoz smeća s otoka Lokruma koje ustanovila interna revizija, a iako ustanovi nije nanesena financijska šteta, gradonačelnik Franković odlučio je kako Grilec, ali i Ćurčija i Dragojević, na ovaj način trebaju snositi odgovornost za nepravilnosti. Ćurčija i Dragojević, istaknuo je Franković, imaju jednaku odgovornost u tom procesu kao i ravnatelj Grilec.

Franković je kazao kako je odluku donio nakon revizije, ali i, kako je kazao „nekih drugih spoznaja”, te je, rekao je, „podnio prijavu prema službenici u Gradu Dubrovniku koja je zadužena za nepravilnosti” koja će biti dalje procesuirana.

Sastanak Upravnog vijeća JU Rezervat Lokrum Franković će održati u srijedu ujutro, a odmah nakon toga Upravno vijeće na svojoj sjednici donijet će odluku o razriješenju Ivice Grileca.

Nakon što se za Dubrovačko – neretvansku županiju 18. lipnja moglo kazati kako je „korona free” područje, nije to dugo trajalo, samo dva dana kasnije, 20.lipnja, zabilježen je prvi novi slučaj, a situacija je eskalirala u posljednjih par dana.

Tako su danas zabilježena tri nova slučaja, dva u Župi, jedan u Dubrovniku, jučer sedam slučajeva u Dubrovniku, a ovih deset slučajeva i prethodno još jedna osoba, povezani su s jednim događajem – vjenčanjem nogometaša Elvisa Sarića.

Rođeni Dubrovčanin Sarić je potekao u GOŠK – u, a nakon što je igrao za Lučko, Vinogradar, zaprešički Inter, Slobodu iz Tuzle, Sarajevo i korejski Suwon, trenutno je član Ahlija iz Saudijske Arabije.

U petak 27. lipnja rekao je „sudbonosno da” svojoj izabranici Ivoni Šimić. Nažalost, nakon svadbe počeli su se pojavljivati brojeni slučajevi COVID – a.

Mladencima je u ovom trenutku zasigurno izuzetno teško i nema prostora za stigmatizaciju koja se počela pojavljivati među Dubrovčanima, jer uistinu ovakav slučaj mogao se dogoditi u bilo kojem trenutku bilo kome, nije potrebno ni vjenčanje ni zabava, dovoljno je možda samo ući u neku trgovinu, autobus, kafić...

 

Stranica 1 od 45

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250