lausnekretninebanner

Petak, 14 Kolovoz 2020 14:46

Stožer odlučio da kruzeri MSC - a mogu u grušku luku

Stožer odlučio da kruzeri MSC - a mogu u grušku luku Foto: dpp

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak osvrnuo se jutros u emisiji HRT - a Dobro jutro Hrvatska na mogućnost dolazaka kruzera. Rekao je da su pogledali program zaštite od korone jednog kruzera te da je vrlo detaljno razrađen.

- Nakon što smo to proučili, imali samo dodatnih pitanja i dobili smo zadovoljavajuće odgovore. Nacionalni stožer je dozvolio takvim kruzerima da dolaze u Dubrovnik. Dubrovnik je dosta ovisan o tome, ljude u Dubrovniku smeta ta gužva koja se dogodi kad se ljudi iskrcaju, a sada organizatori tvrde da će to biti u manjim grupama. Garantiraju da će tako organizirati, i ne vjerujemo da će tu biti epidemioloških opasnosti. - rekao je Capak.

Naime, nakon otvaranja grčkih luka za kruzere, MSC je najavio početak putovanja svojih brodova, no u njihove itinerere nije bio uključen Dubrovnik jer Hrvatska brani uplovljavanja brodova s više od 200 putnika u svoje teritorijalne vode.

No, nakon što je u Dubrovnik zapravo dozvoljeno uplovljavanje MSC - ova kruzera, pitanje hoće li se to zapravo i dogoditi. Naime, osim u Dubrovnik, MSC - ova Magnifica trebala bi uplovljavati u grčke i talijanske luke, a Italija je u međuvremenu uvela obavezno testirane na koronavirus za sve koji dolaze iz Španjolske, Malte, Grčke i Hrvatske. Stoga je pitanje hoće li se ta odredba odnositi i na putnike s kruzera o čemu zapravo ovisi hoće li MSC - ova Magnifica uopće zaploviti prema Dubrovniku.

Inače, iz MSC – a nisu ni potvrdili kako će uvrstiti Dubrovnik u svoja putovanja, već samo da postoji ta mogućnost od kraja rujna.

nm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020