lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2020 11:40

Capak najavio da će se uplovljavanje kruzera u dubrovačku luku vjerojatno odobriti

Capak najavio da će se uplovljavanje kruzera u dubrovačku luku vjerojatno odobriti Foto: dpp

Uplovljavanje velikih kruzera u dubrovačku luku vjerojatno će se dopustiti, izjavio je danas ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član nacionalnog Stožera civilne zaštite Krunoslav Capak za N1 televiziju.


- Mislimo da je ono što je propisano za tu talijansku tvrtku koja s dva kruzera obavlja krstarenja po Mediteranu, ako se oni stvarno toga pridržavaju, da je to blizu maksimalnih epidemioloških mjera i da je to prilično sigurna situacija. - rekao je Capak misleći na kompaniju MSC.

Naime, MSC je u subotu najavio kako će njihovi brodovi početi ponovo ploviti, ali Dubrovnik nije predviđen kao luka koje će se doticati. Za Dubrovnikpress.hr iz MSC su kazali kako je razlog tome aktualna zabrana uplovljavanja kruzera kapaciteta većeg od 200 putnika u hrvatske luke.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ali i ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo reagirali su na to kazavši za Dubrovnikpress.hr kako se već radi na tome ta odredba izmijeni te da je gradonačelnik Franković je po toj temi pričao i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Franković je nakon toga za Dubrovnikpress.hr potvrdio kako je razgovarao i s menadžmentom MSC – a te da su u toj kompaniji voljni uvrstiti Dubrovnik u itinerare od kraja rujna do sredine studenoga ukoliko se odredba promijeni kao i da je zatražio izmjene odredbe.

Nakon svega čeka se odluka nacionalnog stožera CZ.

D. Mladošić

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020