lausnekretninebanner

Petak, 12 Lipanj 2020 12:11

Dubrovnik se reklamira animiranim filmom uz poruku „Znali smo onda, znamo i danas“

„Znali smo onda, znamo i danas“, poruka je animiranog filma, kojeg iz gradske uprave navode kao „novi alat promocije Dubrovnika u kojem glavnu ulogu ima vitez Orlando”.

Kako piše u priopćenju Grada Dubrovnika „srednjovjekovni vitez gledateljima predstavlja povijesnu priču o začecima karantene u Dubrovniku i Lazaretima 1377., kao revolucionarnom načinu borbe protiv epidemija, u vrijeme kad se Europa suočava sa zdravstvenom ugrozom, ujedno predstavljajući kulturne i prirodne ljepote našeg grada, na neobičan, vedar način prenoseći pozitivne poruke o sigurnosti i pozornosti zdravlju koja je u našem gradu prisutna stoljećima”.

Naručitelj animiranog filma „Dubrovnik – safe vacation“ je Grad Dubrovnik u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika.

„Priča o povijesnoj dubrovačkoj karanteni i Orlandu s naglaskom na gastronomiju, čisto more i netaknutu prirodu, te prekrasne dubrovačke vizure, dio je marketinške kampanje Grada Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika u vrijeme revitalizacije turističkog prometa.

Ideju i produkciju animiranog filma u trajanju od 1.33 minute potpisuje renomirani hrvatski studio „U šumi“. U šumi je kreativna agencija specijalizirana za komunikaciju i produkciju. Studio vode akademski umjetnici Luka Smetiško i Stjepan Milas, a najveći fokus u svojem radu stavljaju na crtež, animaciju i kreativni koncept. Projekt je na engleskom jeziku, a narator u filmu je John Foster, nekadašnji nagrađivani novinar BBC - a. Za potpuni ugođaj zaslužna je glazba iz 3. simfonije Luke Sorkočevića u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra.” - piše u priopćenju Grada Dubrovnika.

„Dubrovčane i danas u donošenju odluka vodi i inspirira mudrost i znanje svojih predaka, pa tako i u vraćanju života u gradu u vrijeme prije epidemije i stvaranju sigurnog odredišta – ključna je poruka ovog projekta. Animirani film bit će plasiran na domaćem i stranim tržištima, kroz marketinške kampanje koje su u tijeku, ali i emitiran u zrakoplovima i na kruzerima s dolascima u Dubrovnik tijekom 2020. godine. Video je dostupan za dijeljenje i daljnju distribuciju u svrhu promocije destinacije.” - stoji još u priopćenju, a animirani film možete vidjeti u prilogu.

dpp

Video sadržaj

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250