lausnekretninebanner

Četvrtak, 11 Lipanj 2020 13:19

Ponude građevinaca za vrtić na Grudi previsoke, Lasić: Nećemo srljati u kredite

Na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle vijećnik Vlaho Mujo pitao je što je projektom izgradnje Dječjeg vrtića na Grudi za kojeg su odobrena sredstva EU, no ponude na prethodno raspisane natječaje premašivale su odobrene iznose.

- Što se tiče vrtića na Grudi dobili smo četiri milijuna kuna EU sredstava. Na prethodne natječaje ponude su bile značajno veće. Ponovit ćemo opet natječaj, nadamo se da će cijena građevinskih radova pasti. - rekao je načelnik Lasić te napomenuo kako s obzirom na trenutnu situaciju ne želi srljati u kredite.

Luko Subašić pitao je hoće li, s obzirom na situaciju, udruge u kulturi i sportu dobiti dio temeljnih sredstava, za osnovna natjecanja. Pitao je i mogu li se vatrogasci uključiti u održavanje pješačkih staza.

Načelnik Lasić je odgovorio kako će Općina ispuniti svoje obaveze prema sportskim i kulturnim udrugama u okviru mogućnosti te dodatno pomoći ako bude mogla.

Također, istaknuo je kako ČIZK aktivno sudjeluje u čišćenju staza, dok će zbog aktualne situacije ove godine u sezoni biti manji broj vatrogasaca te da je stoga prioritet preventiva u požarnoj sezoni.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250