lausnekretninebanner

Srijeda, 10 Lipanj 2020 16:30

Župan Dobroslavić: Obuhvat za golf na Srđu nije nezakonito proširen

Piše:

Nakon što je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća usvojena odluka na kojoj je utvrđeno da su stečeni uvjeti za raskid ugovora o koncesiji nad tvrđavom Imperial na Srđu, „srđevci” su uoči sjednice Županijske skupštine pitali župana Nikolu Dobroslavića jesu li se stekli i uvjeti za pokretanje procedure ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko - neretvanske županije.

Župan Dobroslavić je kazao kako proširenje obuhvata na Srđu nije bilo nezakonito.

- Odluka prema kojoj su se stekli uvjeti za raskid ugovora o koncesiji nad tvrđavom Imperial između Grada Dubrovnika i Razvoj golfa je stvar Grada Dubrovnika. Mislim da je odluka dobra ako su imali dobre razloge za njezino donošenje, što vjerujem da jesu. No, to je drukčija situacija nego što je obuhvat golfa na Srđu. - rekao je župan.

- Dakle, ne možemo povezivati te dvije stvari. Odnose se na istu kompaniju, ali okolnosti nisu iste. Spominje se nezakonito proširenje građevinskog područja. Nije nezakonito proširenje građevinskog područja, ali uvijek se može postaviti pitanje može li se ono smanjiti. O tome možemo razgovarati kad se bude mijenjao Prostorni plan. Treba vidjeti što bi se dogodilo nakon izmjena i koliko to može utjecati na posao investitora koji je tamo uložio određena sredstva. - rekao je Dobroslavić te se osvrnuo na tužbu Razvoj golfa protiv Republike Hrvatske.

- Nekorektna i neprihvatljiva je tužba koju je Razvoj golf podnio protiv Republike Hrvatske, ali to se može dovoditi u pitanje s njihovim interesima koji su legitimni kao što su legitimni interesi svakog gospodarskog subjekta u Hrvatskoj. Ponavljam, obuhvat golfa na Srđu nije nezakonito proširen i nije njihova tužba teška pola milijuna eura nego 500 milijuna eura. Rekao sam sto mislim o tužbi, ali to nije predmet rasprave. I sud je potvrdio da obuhvat nije nezakonito proširen. Sud je potvrdio da je procedura uredna. Koliko se sjećam, Udruga Zelena akcija je imala prema Visokom upravnom sudu tužbu i tu je tužbu izgubila. - rekao je župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250