lausnekretninebanner

Srijeda, 10 Lipanj 2020 13:45

Borba za sezonu; načelnik Lasić traži od ministra Butkovića sasvim logičnu stvar

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je dopis ministru prometa, mora i infrastrukture Olegu Butkoviću. Tekst dopisa donosimo u nastavku:

Poštovani ministre g. Butković, zasigurno Vam je poznato kako su Konavle u prvom redu avio-destinacija za brojne turiste koji proteklih godina posjećuju krajnji jug Republike Hrvatske, a uostalom na području Općine Konavle je smještena i Zračna luka Dubrovnik.

Zasigurno ste svjesni i činjenice kako je zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19 , Zračna luka Dubrovnik duže vrijeme bila zatvorena za promet, no i nakon nedavnog otvaranja svjedoci smo brojnih otkazivanja i odgađanja letova od strane inozemnih avio kompanija.

Naime, prema podacima koje sam dobio od uprave Zračne luke Dubrovnik, u lipnju 2020.g. se očekuje svega 3% od prometa koji je ostvaren u lipnju prošle godine, a ni najave za ostale ljetne mjesece nisu sjajne.

Obzirom kako auto-cesta završava u Pločama to sam se i sam za nedavnog odlaska u Zagreb mogao uvjeriti kako većina prometa, odnosno vozila sa stranim registarskim oznakama svoje putovanje završava tamo gdje prestaje auto-cesta.

Stoga Vam se kao nadležnom ministru obraćam sa zamolbom, da zajedno sa ministrom turizma razmotrite mogućnost uvođenja smanjenja naplate cestarine ili potpunog oslobađanja za one turiste koji imaju namjeru boraviti na krajnjem jugu Lijepe Naše.

S poštovanjem,
Općinski načelnik:
Božo Lasić

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250