lausnekretninebanner

Srijeda, 10 Lipanj 2020 12:11

Dio plaća isplaćivao u gotovini, vršio neregistriranu djelatnost... Odgovarat će

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko – neretvanske 55 - godišnjak je osumnjičen za kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo neisplate plaće.

„Sumnjiči se da je kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva registriranog u Župi dubrovačkoj, iz novčanih sredstava društva plaćao najam prostora kojeg je koristio za obavljanje svoje neregistrirane djelatnost prijevoza u putničkom prometu i iste djelatnosti za drugo trgovačko društvo u vlasništvu njegove supruge. Isto tako je trgovačko društvo u kojem je on stvarno odgovorna osoba plaćalo najam vozila i plaće zaposlenih tog trgovačkog društva, a da je s tim vozilom i zaposlenicima obavljao svoju neregistriranu djelatnost i tako ostvarivao prihod. Isto tako zaposlenicima društva je isplaćivao dio plaće u gotovom novcu bez plaćanja propisanih davanja.” - piše u priopćenju PU.

„Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima pričinjena trgovačkom društvu kao i državnom proračunu iznosi gotovo 245 tisuća kuna. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.” - navodi se još u priopćenju.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250