Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:43

Franković o spornoj gradnji u Solinskoj: Butući je ishodovao građevinsku dozvolu i iza toga izašao u medije s optužbama

Piše:

U trenutku kad su me stanovnici Solinske pozvali na reakciju napravio sam ono što je u skladu s mojim ovlastima, kazao je gradonačelnik Mato Franković, odgovarajući na vijećničko pitanje Nikše Selmanija koji je istaknuo kako investitorima u Solinskoj ulici nije bilo moguće produžiti građevinsku dozvolu.

- Poslao sam komunalno redarstvo da utvrdi što se tu događa, nakon toga sam tražio da na teren izađu i komunalno i prometno redarstvo i utvrde postoji li mogućnost urušavanja prometnice. Nakon svega sam poslao i službeni zahtjev građevinskoj inspekciji kao jedinom nadležnom tijelu da utvrdi zakonitost i ispravnost gradnje u Solinskoj i nakon daljnjih traženja stanovnika, a posebno gospodina koji je tamo najvažniji jer se najviše ističe, gospodina Butućija.- rekao je gradonačelnik te pojasnio što se u Solinskoj zapravo događa.

- Zatražio sam od nadležnog Upravnog odjela da mi dostave svu dokumentaciju. Građevinska dozvola je izdana 2016., a produžena 2019., da vidim što je problem, je li problem što se buši pikamerom, ali sam se zgrozio kad sam shvatio da je taj gospodin Butući ishodovao tu građevinsku dozvolu, da je on bio osnivač te firme i on je iza toga izašao u medije i izrekao ozbiljne optužbe, a sudjelovao je i u postupku izdavanje građevinske dozvole. - rekao je Franković.

Naglasio je kako je od Ministarstva graditeljstva zatražio da se utvrdi valjanost građevinske dozvole iz 2016. i 2019. pa da onda javnosti bude jasno što se i na koji način događa.

- Ne mogu priznati krivnju za nešto što znate da gradonačelnik ne radi. Ne ulazim u građevinske dozvole, to nije moj posao, ali obzirom na ozbiljnost situacije u prostornom planu, očito se moram time baviti, a reorganizacijom gradske uprave puno toga će se popraviti. - rekao je Franković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019