lausnekretninebanner

Subota, 30 Svi 2020 12:33

Potpisani ugovori vrijedni 158 milijuna kuna za vodnokomunalnu infrastrukturu od Neretve do Konavala

Potpisani ugovori vrijedni 158 milijuna kuna za vodnokomunalnu infrastrukturu od Neretve do Konavala Foto: DNŽ

Ugovori za razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području Dubrovačko - neretvanske županije u vrijednosti 158 milijuna kuna potpisani su jučer u Opuzenu. Potpisani ugovori između genaralnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i direktora komunalnih poduzeća odnose se na projekte na područjima Kule Norinske, Stona, Opuzena, Slivna, Lopuda, Mljeta, Grude i Orebića, ukupna vrijednost projekata iznosi 158 milijuna kuna bez PDV-a, dok su ulaganja Hrvatskih voda u iznosu većem od 135 milijuna kuna.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su jedinice lokalne samouprave s područja Dubrovačko - neretvanske županije u proteklom razdoblju bile dovoljno agilne da pripreme projekte i tako omoguće nastavak ovih prevažnih projekata.

- Sada, u vrijeme kada zbog korona krize i ne stojimo gospodarski najbolje, kada su mnoge investicije stavljene pod znak pitanja, ovi i ovakvi projekti su nam jako važni, kako zbog činjenice da će se na taj način pokrenuti građevinska operativa i samim time i ekonomski rast, tako i zbog činjenice da oni idu u smjeru boljitka životnog standarda naših građana. Ovo je težak posao i posao koji traje i neće završiti dok svi naši sugrađani neće imati priključak na sustav javne opskrbe i sustav javne odvodnje, ali siguran sam da ćemo ga završiti uspješno. - rekao je ministar Ćorić.

- Županija, Hrvatske vode i Ministarstvo su započele projekt navodnjavanja Donje Neretve; sad idemo s prvom fazom i uvjeren sam da će se projekt, čija je ukupna vrijednost oko 500 milijuna kuna, realizirati u cijelosti i tako riješiti problem zaslanjenja, ali i provesti navodnjavanje cijelog područja. - kazao je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

- U dolini Neretve trenutačno se provode projekti u Opuzenu, ušću Neretve, Kominu… Investira se oko 120 milijuna kuna, a ako uzmemo u obzir aglomeraciju Metković i Ploče te druge projekte u Županiji, govorimo o iznosu od gotovo milijardu kuna. - zaključio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020