lausnekretninebanner

Utorak, 12 Svi 2020 14:16

Gradonačelnik Franković čestitao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku i posebnu zahvalu za rad u otežanim uvjetima svim medicinskim sestrama i tehničarima:
 
Poštovane medicinske sestre, poštovani medicinski tehničari, danas, kad u situaciji globalne pandemije obilježavate vaš Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, želio bih Vam posebno zahvaliti na vašem požrtvovnom radu u ovim otežanim uvjetima.
 
Suočavajući se s nevidljivom, nepredvidljivom prijetnjom koja mijenja naše živote i navike, ljudski je osjećati strah, tjeskobu, pritisak i stres. Unatoč tome, vi svakodnevno dovodite sebe i svoje najmilije u opasnost, oblačite zaštitnu opremu i danju i noću brinete o bolesnim pacijentima u njihovim najranjivijim izdanjima. Ponekad u javnosti ne naglašavamo dovoljno često važnost vaše uloge, ali vidimo vas, vidimo vašu stručnost, suosjećajnost i predanost.
 
Nažalost prečesto marginalizirana, vaša profesija jedan je od najvažnijih nositelja zdravstvenog sustava i itekako smo toga svjesni. Vi ste snaga koja i u svakodnevnim uvjetima na svojim rukama drži upravo taj sustav, a u ovom ekstremnom okruženju teško je dovoljno naglasiti koliku važnost ima upravo profesionalnost i angažman svih medicinskih djelatnika koji su na prvoj crti obrane od koronavirusa na hitnom prijemu, trijaži i jedinicama intenzivne njege. Humano podmećući vaša leđa, ulijevate nadu u bolju budućnost u ovim neizvjesnim vremenima i čuvate ono neprocjenjivo – ljudsko zdravlje.
 
Grad Dubrovnik će vam zbog toga u nadolazećem razdoblju biti još snažnija podrška u poboljšanju uvjeta rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava. Čestitam vam Međunarodni dan sestara i tehničara i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i privatnom životu.
 
S poštovanjem,
gradonačelnik Grada Dubrovnika
Mato Franković

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020