lausnekretninebanner

Srijeda, 06 Svi 2020 12:58

COVID – 19 U DNŽ: Zabilježena tri nova slučaja, svo troje zaposlenici OB Dubrovnik

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze korona virusom. Preostali nalazi od ponedjeljka su negativni, a u obradi su još 34 uzorka poslanih na analizu u utorak. - piše danas u priopćenju Stožera CZ Dubrovačko – neretvanske županije.

„Tri nova utvrđena slučaja epidemiološki su kontakti medicinske sestre kojoj je potvrđena COVID-19 infekcija krajem travnja. Riječ je o zdravstvenim radnicima, jednoj medicinskoj sestri koja je bila u samoizolaciji od 28. travnja, jednoj medicinskoj sestri koja je na porodiljnom dopustu, te tehničaru iz OB Dubrovnik.” - piše u priopćenju.

„Sukladno epidemiološkoj preporuci u samoizolaciju je stavljeno osam djelatnika OB Dubrovnik, a treba istaknuti kako ne postoji bojazan od eventualnog prijenosa na pacijente. Svo troje novozaraženih su s područja Dubrovnika.” - navode iz Stožera CZ.

„Ukupno je tako zabilježeno 115 zaraženih od početka pandemije, a na analizu u Zagreb poslano je ukupno 2068 uzoraka. Također još je jedna osoba izliječena s područja Konavala. S današnjim danom hospitalizirano je 11 pozitivnih pacijenta, 10 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran. Ukupno je 183 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 31 slučaj kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.” - navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020