lausnekretninebanner

Utorak, 05 Svi 2020 13:29

Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad

Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad Foto: Grad Dubrovnik

U suradnji Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu i Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima završeni su radovi na obnovi i uređenju dječjeg igrališta na Šetalištu kralja Zvonimira u Uvali Lapad.

Radovi izvedeni na dječjem igralištu uključivali su uklanjanje starih i oštećenih te postavljanje novih sprava - klackalice s oprugama, njihalice, ljuljački i vrtuljka. Sanacija i uređenje igrališta za naše najmlađe sugrađane obuhvatilo je i ugradnju novih betonskih temelja s gumenom anti-stres podlogom koja je zamijenila dotrajalu, neupotrebljivu podlogu, kao i popravak višenamjenske sprave s toboganom. Prebojani su zidovi, uklonjeni su oštećeni betonski rubnjaci te je postavljen u sustav video nadzora s tri kamere. Preostalo je još postaviti tri od ukupno četiri rasvjetna stupa s LED rasvjetom, a što se se izvesti u nekoliko narednih dana.

Ukupan iznos obnove i uređenja dječjeg igrališta iznosi 262.446.29 kuna (+ PDV), a provela ga je tvrtka Tehnogradnja d.o.o, ugovorni izvođač na poslovima održavanja dječjih i sportskih igrališta.

Grad Dubrovnik korisnicima igrališta, roditeljima i djeci, upućuje preporuku da se i dalje pridržavaju važećih općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poglavito onih koje se odnose na osobnu higijenu i održavanje socijalne distance.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020