Četvrtak, 30 Travanj 2020 16:58

Za Peskariju će biti raspisan arhitektonsko - urbanistički natječaj

Nakaradne četiri gambele natkrivene tendom po sredini platoa na Peskariji za koje su konzervatori prvo dali suglasnost, a zatim, nakon reakcije javnosti, istu i povukli, odnosno „projekt” revidirali, sasvim sigurno neće biti postavljene.

Naime, župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom županijskog UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem održao je danas sastanak s ravnateljem Županijske lučke uprave Dubrovnik Željkom Dadićem i predsjednikom UV Vidom Raičem (ŽLUD gospodari tim prostorom, a koncesionar je Mea Culpa Mara Hajdarhodžića), na temu uređenja Peskarije koja bi sljedeće godine, kada ističe dosadašnja, trebala ponovo ići na natječaj za koncesiju.

„Na sastanku je zaključeno kako će se provesti arhitektonsko -urbanistički natječaj koji će organizirati Županijska lučka uprava Dubrovnik u suradnji sa Županijom, Gradom i Ministarstvom kulture. Time će osigurati uključenost struke, javnosti, Grada i Županije u utvrđivanju najboljeg rješenja za ovo iznimno osjetljivo područje u Gradu.” - piše u priopćenju Dubrovačko – neretvanske županije.

dm

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020