Utorak, 28 Travanj 2020 18:52

Propusnice su od danas potrebne samo ako idete na područje druge županije

Propusnice su od danas potrebne samo ako idete na područje druge županije Foto: dm

Nakon ukidanja propusnica koje su bile potrebe i za odlazak u susjednu općinu ili grad u Dubrovačko - neretvanskoj županiji te uvođenja tri zone, od danas su propusnice ukinute za cijelo područje Županije dubrovačko - neretvanske.

"S obzirom na relativno povoljnu epidemiološku sliku u DNŽ, Stožer civilne zaštite DNŽ uputio je prema Nacionalnom stožeru prijedlog mjera u kojima se tražilo očitovanje o mogućnostima i vremenskom okviru ukidanja trenutne tri zone, odnosno proglašenju cijele DNŽ jednom zonom unutar koje nije potrebna propusnica za slobodno kretanje." - piše u priopćenju Stožera CZ DNŽ.

"Nastavno na to, Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Odluka stupa na snagu danas što znači kako je propusnica potrebna samo za odlazak na područje druge županije." - navodi se još u priopćenju.

"Svi oni koji zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama moraju napustiti županiju, a imaju prebivalište na području grada Dubrovnika propusnice i dalje mogu zatražiti od nadležnog Stožera Grada Dubrovnika putem sustava e-Propusnice ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.." - navode pak iz Grada Dubrovnika.

dm

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020