Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 15:03

Poruka predsjednika DBS – a Sada Bečića uz Mjesec ramazana: Vrijeme duhovnog inventara

Predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić uz Mjesec ramazana uputio je poruku svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.
Poruku predsjednik DBS – a prenosimo u cijelosti:

„Mjesec ramazan je vrijeme duhovnog inventara muslimana. Mjesec početka objave Kur'ana Časnog i mjesec posta. Vrijeme kad „povlačimo kočnicu” u svakodnevnom životu i prilagođavamo se jednomjesečnom duhovnom treningu.

Kako tijelo treba trening, još više ga treba naša duša. U ovim specifičnim okolnostima ograničenja i zabrana, imamo možda više vremena da se posvetimo sebi i svojoj duhovnoj nadogradnji.

Muhammed a.s, za muslimane Božji glasnik, rekao je: „Obavljajte molitvu u svojim kućama i ne pretvarajte ih u grobove.”

Ovime je Poslanik mislio na to da je kuća u kojoj nema vjere i molitve, nalik na grob, duhovno je prazna pa makar bila bogata materijalno.

Od srca i sa radošću svim muslimanima i muslimankama u Dubrovniku i Hrvatskoj, ali i cijelom svijetu, čestitam: Ramazan Šerif Mubarek Olsun. Molim Allaha dž.š da primi naš post i naša dobra djela a grijehe i prijestupe nam oprosti i učini nas boljim ljudima. Amin.” - napisao je predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić.

dpp

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020