Ponedjeljak, 20 Travanj 2020 11:52

Ovo su odobrili konzervatori, ali Dadić napominje: Vidit ćemo postoji li neko drugo rješenje

Piše:

Predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović na Facebook stranici Kotara objavio je fotografiju kako bi trebala ubuduće izgledati Peskarija, nakon micanja famoznih „kućica Ivice i Marice”. Predloženo rješenje kako bi trebale izgledati nove kućice, a koje su odobrili konzervatori, izazvalo je negodovanje i podsmijehe.

Krstulović nije želio otkriti kako je došao do fotografija koje je objavio.

Prostrom Peskarije inače upravlja Županijska lučka uprava Dubrovnik. Ravnatelj Željko Dadić za Dubrovnikpress.hr je kazao kako ovaj projekt ima potvrdu konzervatorskog odjela te da je rađen uz suglasnost i po smjernicama konzervatora. No, kako je reakcija javnosti negativna, Dadić napominje:

- Vidim da su se stvorili prijepori, a s obzirom na to vidit ćemo postoji li neko drugo rješenje koje se može implementirati. Ipak, moram napomenuti kako na fotografiji izgleda kao da je riječ o čvrstom krovu, no nije, riječ je o tendi od tele. - kazao je Dadić.

Dadić je kazao također kako je Županijska lučka uprava naručitelj projekta, a investitor će biti koncesionar, odnosno tvrtka Mea culpa. Projekt je izradila tvrtka Omega engineering, izvođač radova trebala bi biti Dom izgradnja, a nadzor Jelica Peković.

U sklopu ovih kućica jedna je namijenjena za granični prijelaz putnika s kruzera, a ostale su namijenjene koncesionaru, rekao je Dadić napomenuvši kako je koncesionar obavezan financirati i kućicu graničnog prijelaza.
kucicepeskarija20042020 1