Utorak, 31 Ožujak 2020 11:48

COVID – 19 u DNŽ: Pet novih potvrđenih slučajeva, četiri u Trpnju

U odnosu na jučerašnji dan imamo registriranih pet više novozaraženih, to je još uvijek prema stručnjacima stabilno i zadovoljavajuće epidemiološko stanje. Dakako brojke potvrđuju iznova da je stanje veoma osjetljivo i da se sukladno tome moramom ponašati, Dobro je da zaraza nije ušla među medicinsko osoblje, tu imamo nepromijenjeno stanje i dobro je da zaraza nije ušla u stariju populaciju. - kazao je župan Nikola Dobroslavić na redovnoj konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Broj dosad, službeno zabilježeno, oboljelih na području Dubrovačko – neretvanske županije je 39, uz napomenu da su dvije osobe izliječene.

Inače, od ukupnog broja dosad oboljelih 16 ih je s područja Konavala, na području Grada Dubrovnika 15, petero iz Trpnja, dvoje iz Župe dubrovačke i jedna osoba iz Vela Luka.

U OB Dubrovnik deset je hospitaliziranih pacijenata, nitko nije na respiratoru, ali prethodno su tri osobe transportirane u Split u respiratorni centar.

Što se tiče petero novooboljelih, četvero ih je iz jedne obitelji iz Trpnja.

- Oni su kontakti kontakata iz Zračne luke. Za petu osobu ne znamo izvor zaraze. - kazao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić.

dm

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020